Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2017 - Anul XXII, nr. 136 (6552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efect la distanţă

Securizarea şcolilor împotriva incendiilor, victimă a crizei politice din Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificarea stadiului în care se află unităţile de învăţământ din judeţul Suceava din punct de vedere al securităţii la incendiu, realizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, arată că în 65 de localităţi funcţionează 96 de şcoli şi grădiniţe neconforme în această privinţă. Pentru 22 dintre acestea, administraţiile locale au făcut demersuri pentru conformare, finanţarea lucrărilor urmând a fi făcută de la bugetul local pentru 13 unităţi de învăţământ, şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru 9 şcoli şi grădiniţe. O problemă neaşteptată a apărut însă la acestea din urmă pentru că, deşi proiectele depuse de primării au fost declarate eligibile şi acceptate, din cauza crizei politice din Guvern, la Ministerul Dezvoltării nu are cine să semneze ordinul de finanţare. Ministrul Sevil Shhaideh a demisionat, iar duminică, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarii generali adjuncţi de la Ministerul Dezvoltării.

”Aveam speranţa că proiectele depuse de administraţiile locale pentru finanţare prin PNDL pentru reabilitare de şcoli şi grădiniţe vor face să debutăm în anul şcolar viitor cu cât mai puţine şcoli neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendii. Săptămâna asta trebuiau semnate ordinele de finanţare, dar deocamdată nu are cine semna”, ne-a declarat, ieri, prefectul Mirela Adomnicăi.

 

Cele mai multe şcoli au nevoie de instalaţii de detecţie incendiu

În aşteptarea semnăturii salvatoare se află comuna Stulpicani, cu proiecte depuse spre finanţare prin PNDL pentru şcolile gimnaziale din Slătioara şi Negrileasa, şcoala primară din Vadu Negrilesei şi pentru Grădiniţa cu Program Normal Stulpicani, Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret, şcoala gimnazială din Dolheştii Mici, Grădiniţa cu Program Normal şi Şcoala Gimnazială ”Constantin Morariu” din Pătrăuţi şi şcoala cu clasele I-VIII din Arghira- Preuteşti.

Alte administraţii locale, precum cele din Rădăuţi, Milişăuţi, Capu Câmpului, Bilca, Marginea, încearcă să rezolve situaţia cu finanţare de la bugetul local. Primăria Stulpicani, cu şase unităţi de învăţământ neconforme pe raza comunei, pe lângă accesarea programului guvernamental, apelează şi la bugetul propriu pentru şcolile gimnaziale din Stulpicani şi Gemenea.

Conform situaţiei prezentate de ISU prefectului Adomnicăi, în Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Solca, Frasin, Salcea, Liteni, Cajvana, Vicovu de Sus şi în 43 de comune mai sunt şcoli pentru care până acum nu a fost făcut nici un demers pentru autorizare. Cele mai multe unităţi de învăţământ au nevoie de instalaţii de detecţie incendiu şi de iluminat de securitate pentru evacuare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Securizarea şcolilor împotriva incendiilor, victimă a crizei politice din Guvern.
 Vizualizări articol: 1869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Securizarea şcolilor împotriva incendiilor, victimă a crizei politice din Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei