Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2017 - Anul XXII, nr. 136 (6552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emisiune comemorativă de mărci poștale dedicată lui Titu Maiorescu

Miercuri, 21 Iunie 2017 (09:39:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Romfilatelia pune în circulație filatelică, începând cu data de 21 iunie a.c., o emisiune comemorativă de mărci poștale dedicată lui Titu Maiorescu, personalitate emblematică a vieţii culturale şi politice româneşti de la sfârşitul secolului al XIX- lea şi începutul secolului XX.Membru al Academiei Române şi una dintre figurile remarcabile ale epocii, conducător al Societăţii literare „Junimea” şi al revistei „Convorbiri literare”, Titu Maiorescu a dezvoltat la Iaşi o carieră didactică impresionantă la Şcoala Normală „Vasile Lupu” şi la Universitatea „Al. I. Cuza”, unde a fost şi rector.Personalitatea sa impresionantă a influenţat domeniile cele mai importante ale vieţii culturale, sociale şi politice ale României, Titu Maiorescu fiind recunoscut ca autorul celebrelor teorii sociologice a „formelor fără fond” şi „piatra de fundament” pe care s-au construit operele lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale sau Ioan Slavici. Datorită recunoaşterii calităţilor sale intelectuale, traiectoria lui Titu Maiorescu a fost deosebită: profesor universitar la 22 de ani, decan la 23 şi rector la aceeaşi vârstă, academician la 27 de ani, deputat la 30, ministru la 34 de ani.De orientare conservatoare, Titu Maiorescu, a ocupat funcţia de prim-ministru şi ulterior ministru de externe (1912 - 1914), atunci când s-a semnat Tratatul de Pace de la Bucureşti. Emisiunea filatelică, alcătuită din două valori, are un tiraj total de 37.340 de timbre.Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei ilustrează pe lângă marele critic literar, o filă din revista „Convorbiri Literare”, publicaţie de marcă a Societăţii literare „Junimea”.Timbrul cu valorea nominală de 8,00 lei prezintă portretul lui Titu Maiorescu.Au fost realizate și 460 de plicuri (FDC), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterate cu ștampila „prima zi”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiune comemorativă de mărci poștale dedicată lui Titu Maiorescu.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiune comemorativă de mărci poștale dedicată lui Titu Maiorescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei