Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasa...

25 mai – 31 mai

 

Joi, 25 mai

Vali Boghean Band, la USV

Cu începere de la ora 20.00, pe scena din Grădina englezească din campusul Universităţii din Suceava va concerta Vali Boghean Band, evenimentul fiind organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS), în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului „Zilele şi Nopţile Studenţeşti” (ZNSt). Intrarea este liberă.

 

„Eroi fălticeneni în Primul Război Mondial” - Lansare de carte

La Biblioteca Bucovinei, în Sala de Artă "Elena Greculesi", va avea loc, de la ora 17.00, lansarea cărţii "Eroi fălticeneni în Primul Război Mondial", de Eugen Dimitriu. Evenimentul va fi prezentat de prof. univ. Elena Brânduşa Steiciuc. Organizatori: Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei şi Societatea Scriitorilor Bucovineni.

 

Vineri, 26 mai

Alexandra Uşurelu concertează la Suceava

Alexandra Uşurelu va concerta, de la ora 20.00, în campusul  Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV). Spectacolul va avea loc în Grădina englezească (Auditorium „Joseph Schmidt”, în caz de vreme rea), intrarea fiind liberă. Evenimentul este integrat în programul festivalului „Zilele şi nopţile studenţeşti”, organizat de ASUS şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava.

 

Lansare de carte a universitarului Gheorghe C. Moldoveanu

De la ora 12:00, în Sala de lectură (corpul E) a Bibliotecii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, va avea loc lansarea cărţii „Domoleni. Tărăşenii”, semnată de universitarul sucevean Gheorghe C. Moldoveanu şi publicată la Editura PIM, Iaşi, 2017. Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu şi conf. univ. dr. Daniela Petroşel. USV îi invită pe toţi pasionaţii de lectură şi dialog cultural la întâlnirea cu scriitorul şi profesorul Gheorghe C. Moldoveanu, dar şi cu personajele volumului său.

 

Sâmbătă, 27 mai

Peste 600 de dansatori, la Bucovina Dance Festival

Sucevenii şi nu numai primesc o invitaţie la dans. Bucovina Dance Festival este primul eveniment de amploare dedicat dansului, din Suceava, organizat de M Style Dance Studio şi Iulius Mall.

Sâmbătă, de la ora 10.00, pe scena de la etajul Iulius Mall Suceava se va desfăşura concursul naţional de Show Dance, din cadrul Bucovina Dance Festival. Competiţia va fi structurată pe categorii de vârstă: mini (4-7 ani), copii (8-11 ani), juniori (12-15 ani) şi seniori (peste 16 ani). Vor fi secţiuni pentru amatori şi cei cu pregătire de specialitate, pentru disciplinele: clasic, retro, comercial, sportiv, fantezie, caracter şi urban. Peste 600 de concurenţi s-au înscris în concurs, dornici să impresioneze publicul şi juriul cu talentul lor. Numerele vor fi jurizate de trei dintre cei mai buni dansatori ai României: Paul Gheorghe, Elite Judge Hip Hop International, fondator, manager şi coregraf al Trouble Crew, Liliana Stan, International Judge - Hip Hop International, fostă gimnastă de performanţă, manager şi coregraf Lil' Motion Dance School, şi Paul Moldovan, dansator în trupa artistului internaţional Faydee şi câştigător a numeroase concursuri de specialitate.

 

Lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

Societatea Scriitorilor Bucovineni, Mănăstirea Voroneţ şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizează, de la ora 11:00, în sala „Elena Greculesi” a Bibliotecii, lansarea cărţii „Bucuria călătoriilor de suflet” (Editura Muşatinii, Suceava, 2017) a monahiei Elena Simionovici, de la Mănăstirea Voroneţ. Vor vorbi despre carte şi autoare stavrofora Irina Pântescu, stareţa Mănăstirii Voroneţ, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan, dr. Alis Niculică, monahia dr. Gabriela Platon, dr. Ovidiu Vintilă. Moderatoarea evenimentului cultural de sâmbătă este scriitoarea Doina Cernica.

 

Spectacol de teatru organizat de Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie

Asociaţia APOR – Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie organizează, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de Conferinţe, de la ora 16, spectacolul de teatru „Dincolo de orice”, susţinut de adolescenţii de la Atelierul de creaţie şi teatru APOR Vrancea. Autorul piesei este Nicolae Săcrieru, în vârstă de 16 ani, elev la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, Vrancea, pasionat de istorie, câştigător al premiului I la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice la Istorie 2017, faza judeţeană şi al premiului I la Olimpiada de Istorie 2016, faza naţională. Acţiunea se desfăşoară în SUA, la Washington, în vara anului 1917. Cei trei membri ai Misiunii româneşti - Vasile Stoica, Vasile Lucaciu şi Ioan Moţa - au plecat în Statele Unite ale Americii în numele României pentru a pleda în favoarea cauzei româneşti şi, în special, pentru unirea Transilvaniei cu Vechiul Regat.

 

Hai la rugby!

Sucevenii sunt invitaţi să încurajeze echipa locală de rugby în semifinala barajului pentru promovarea în Liga 1 – SuperLiga. Meciul dintre RC Stejarul Buzău şi CSM Bucovina Suceava are loc pe Stadionul Unirea (Bazar), de la ora 10.00. Intrarea este liberă.

 

Duminică, 28 mai

Bucovina Dance Festival continuă

Copiii cu vârsta de peste 7 ani pot participa la workshopuri tematice gratuite. De la ora 10.00, în zona food court, vor învăţa paşi de streetdance, alături de Paul Moldovan, membru al Baletului Edy Stancu din Bucureşti. La final, micuţii îi vor încânta pe clienţii Iulius Mall cu un flashmob. De la ora 12.00, în sala de conferinţe de la etajul Iulius Mall este rândul dansurilor latino să fie descoperite de micii pasionaţi de dans. Ştefan Dumitru de la Dance Vibes Suceava le va arăta mişcări de samba şi cha-cha-cha. De la ora 13.15, în aceeaşi locaţie, Andrei Ichim, de la Dance Planet Iaşi, îi va învăţa pe copii paşii de bază pentru vals lent şi tango.  Programul complet este disponibil pe site-ul M Style Dance Studio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasa....
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de acasa...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei