Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diferenţe de opinie

Ruptură în rândul consilierilor PSD Suceava după ce Dan Ioan Cuşnir a vrut să voteze „pentru binele judeţului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ședinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava a adus prima ruptură importantă între reprezentanţii PSD din deliberativ. Scindarea în votul consilierilor judeţeni ai PSD a apărut în momentul în care s-au votat două proiecte de hotărâre prin care urmau să se dea în folosinţă gratuită două spaţii din incinta fostului Inspectorat Școlar, din apropierea Palatului Administrativ, către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor (ADIGD) şi Asociaţia Judeţeană pentru Apă şi Canalizare (AJAC) Suceava. Discuţiile în contradictoriu în cadrul Consiliului Judeţean Suceava au început după ce conducerea instituţiei a explicat necesitatea acordării spaţiilor respective pentru a asigura funcţionarea în bune condiţii şi în legalitate a celor două asociaţii. Astfel, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat în mai multe rânduri că instituţia pe care o conduce trebuie să asigure sedii administrative pentru buna funcţionare a celor două asociaţii, iar spaţiile pe care le are administraţia judeţeană sunt foarte puţine. „Au fost solicitări şi de la alte instituţii, Universitatea Suceava, Avocatul Poporului sau Autoritatea Electorală Permanentă, dar cu tot respectul, Consiliul Judeţean nu are spaţii”, a spus Flutur.

Unul dintre cei care s-a opus alocării spaţiilor pentru cele două asociaţii în clădirea fostului Inspectorat Școlar a fost consilierul social-democrat Mihai Grozavu, liderul grupului PSD, acesta precizând că din punctul său de vedere primarii suceveni ar urma să fie „puşi pe drumuri” între Palatul Administrativ şi fosta clădire a Inspectoratului Școlar Judeţean. Asta în condiţiile în care, a susţinut Mihai Grozavu, direcţia tehnică a CJ Suceava ar urma să funcţioneze în continuare în clădirea Palatului Administrativ, în timp ce cele două asociaţii se vor muta într-o altă locaţie. În acelaşi timp, Grozavu a arătat că cei care lucrează la cele două asociaţii sunt cu jumătate de normă în cadrul acestor instituţii, şi cu cealaltă jumătate de normă la Consiliul Judeţean, motiv pentru care ar trebui să se decidă unde vor activa.

 

Dan Ioan Cuşnir: „Sunt un om de echipă, de luptă, dar acum trebuie să punem interesele comunităţii în faţa intereselor politice"

O opinie total diferită faţă de cea a colegului său din PSD a avut-o Dan Ioan Cuşnir, liderul Organizaţiei Municipale a PSD, care în cuvântul său l-a criticat pe şeful administraţiei judeţene pentru „politizarea unor comisii de examen de la spital”, dar şi pentru modul în care au început lucrările la centura Sucevei, dar care, în acelaşi timp, a precizat că în privinţa problemei alocării spaţiilor pentru cele două asociaţii este necesară o detaşare de partea politică.

„Nu putem avea pretenţii că vom avea un serviciu de gestionare a deşeurilor şi un serviciu de apă şi canal dacă nu avem sedii civilizate pentru acestea. Trebuie să le oferim oamenilor posibilitatea să se organizeze în mod civilizat. Eu unul sunt un om de echipă, de luptă, dar acum trebuie să punem interesele comunităţii în faţa intereselor politice. Iar votul meu va fi pentru comunitate”, a spus Dan Ioan Cuşnir. Acesta a fost combătut de un alt consilier PSD, Gheorghe Monoranu, care a declarat după intervenţia lui Dan Ioan Cuşnir că „am asistat la o şedinţă de partid”, adăugând în acelaşi timp că „nu ştiu ce compromisuri s-au făcut pentru ca domnul Cuşnir să fie pentru aceste proiecte”.

După discuţiile din plen, în momentul votului pentru darea în folosinţă gratuită a celor două spaţii către ADIGD şi AJAC Suceava, doi consilieri PSD, Dan Ioan Cuşnir şi Paul Bereholschi, au votat pentru, împreună cu cei 21 de reprezentanţi ai PNL. Ceilalţi 14 consilieri ai PSD s-au abţinut, motiv pentru care proiectele de hotărâre nu au fost aprobate, deoarece fiind o problemă de patrimoniu era necesar votul a două treimi din numărul consilierilor judeţeni.

Rezultatul votului a adus critici extrem de dure din partea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat, în primul rând, că nu i se pot imputa lui problemele de la centura Sucevei. „Nu am vrut până acum, dar ştiu bine să mă lupt şi politic. Nu pot fi de acord cu declaraţia legată de centura Sucevei. M-am zbătut pentru a fi finalizată, cu toate că nu e treaba noastră, dar suportăm cu toţii consecinţele. Nu se poate. Guvernul de anul trecut a înţeles importanţa acestei centuri şi a aprobat realizarea ei în regie proprie, iar cei de acum au decis să organizeze din nou o licitaţie”, a spus Flutur, care a adăugat că deşi a fost criticat, i-a apreciat pe cei care la votul pentru cele două proiecte de hotărâre au pus în faţă interesele judeţului.

 

Flutur către reprezentanţii PSD: „Vă previn că foarte repede pot să mă împachetez şi ştiu să fac şi politică”

Votul consilierilor PSD pentru cele două proiecte amintite anterior i-a determinat pe reprezentanţii PNL din deliberativ să se abţină la un alt proiect pentru care era nevoie de două treimi din voturile consilierilor, motiv pentru care acesta nu a fost aprobat. Este vorba despre un proiect prin care CJ Suceava urma să aprobe darea în folosinţă gratuită către Consiliul Local Fălticeni a unui spaţiu de 400 de metri pătraţi în vederea amenajării unui spaţiu de joacă pentru copii.

Într-o altă intervenţie în plen, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că şi el se va abţine la acest proiect, dar nu ca „paritate pentru celelalte două proiecte”, ci ca o părere personală legată de proiectul care viza transferul celor 400 de metri pătraţi. Flutur a spus că din intervenţiile unor consilieri ai PSD a observat că acestora le place să joace „un fel de tenis la perete cu Flutur pentru a se vedea seara la televizor”. Gheorghe Flutur le-a transmis reprezentanţilor PSD că „vă previn că foarte repede pot să mă împachetez şi ştiu să fac şi politică, dar nu vreau pentru că trebuie să facem administraţie”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruptură în rândul consilierilor PSD Suceava după ce Dan Ioan Cuşnir a vrut să voteze „pentru binele judeţului”.
 Vizualizări articol: 3939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ruptură în rândul consilierilor PSD Suceava după ce Dan Ioan Cuşnir a vrut să voteze „pentru binele judeţului”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei