Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Pedeapsă uşoară pentru un şofer care a accidentat mortal un motociclist într-o intersecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, judecat pentru un accident mortal pe care l-a provocat acum mai bine de doi ani, victimă fiind un motociclist, a fost condamnat de Judecătoria Fălticeni la o pedeapsă de 8 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere pentru o perioadă de 2 ani de zile. Mihai Lupuţoc, din Fălticeni, se poate considera norocos dacă va scăpa cu această pedeapsă, sentinţa nefiind definitivă şi putând fi atacată cu apel.

Tragedia s-a produs pe 23 aprilie 2015, la intersecţia străzii Armatei cu strada Horia, în apropiere de sediul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. 

Mihai Pavăl, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Preuteşti, circula pe strada Armatei, drumul cu prioritate, cu o motocicletă Kawasaki, pe direcţia dinspre centrul municipiului spre Preuteşti, şi s-a izbit violent în partea lateral-stânga a unui autoturism Dacia Logan care circula de pe strada secundară – Horia, condus de Mihai Lupuţoc. Tânărul care conducea motocicleta a ajuns mai întâi la Spitalul Fălticeni, de unde a fost transferat, în stare critică, la Spitalul Judeţean Suceava. El era în cea mai severă formă de comă, cu leziuni incompatibile cu viaţa, şi a decedat. Din păcate, nici măcar casca de protecţie nu i-a putut salva viaţa. 

Chiar dacă motociclistul nu a avut conduită preventivă necesară evitării tragediei, pe de altă parte şoferul era cel care trebuia să dea prioritate.

În decizia Judecătoriei Fălticeni, inculpatului i s-au impus mai multe obligaţii şi restricţii. Printre altele, acesta trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru o perioadă de 60 de zile, în localitatea de domiciliu, respectiv la Primăria municipiului Fălticeni, sau în localitatea învecinată, la Primăria comunei Rădăşeni. Alte obligaţii sunt legate de urmarea unor programe de reintegrare socială şi de anunţarea oricărei deplasări mai lungi de cinci zile, în afara localităţii de domiciliu. Cert este că dacă în cei doi ani va respecta toate obligaţiile, bărbatul va scăpa de orice pedeapsă în cazier. 

De precizat că latura civilă din acest caz nu a mai ajuns în instanţă, între asigurător şi membrii familiei motociclistului decedat fiind încheiată o tranzacţie financiară.

Relativ recent, în 2014, tot pe strada Armatei din Fălticeni a murit un alt motociclist, un tânăr în vârstă de 25 de ani. Valentin Luca, fotograf profesionist, din Fălticeni, a murit după ce s-a izbit într-o maşină în timpul unei depăşiri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă uşoară pentru un şofer care a accidentat mortal un motociclist într-o intersecţie.
 Vizualizări articol: 7011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsă uşoară pentru un şofer care a accidentat mortal un motociclist într-o intersecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei