Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delicte silvice

Peste 100 de metri cubi de lemn confiscat în timpul unor controale ale poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mare cantitate de lemn tăiat, depozitat sau comercializat ilegal a fost depistată de poliţişti în timpul unei acţiuni de amploare organizate de Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, la o societate comercială din comuna Şaru Dornei. Acţiunea a vizat respectarea legalităţii în ceea ce priveşte achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care oamenii legii au constatat mai multe deficienţe.

În timpul acţiunii de marţi, poliţiştii împreună cu silvicultorii au constatat nedeţinerea la punctul de lucru la data de 19 mai a Registrului de evidenţă a intrărilor-ieşirilor materialelor lemnoase, iar în zilele de 16 decembrie 2016 şi 28 februarie 2017 reprezentanţii firmei au primit la punctul de lucru cantitatea totală de 2,17 metri cubi cherestea răşinoase fără provenienţă legală, în cele două avize de însoţire nefiind înscrise codurile unice generate de programul SUMAL. Alte nereguli au fost constatate şi în zilele de 11 aprilie şi 10 mai, când reprezentanţii societăţii au primit şi depozitat la punctul de lucru cantitatea de 51,65 metri cubi material lemnos de diferite specii, deşi avizele de însoţire prezentau adăugiri necertificate.

Echipele de control au găsit şi nereguli legate de emiterea avizelor de însoţire secundare fără consemnarea volumului total al cantităţii de cherestea, neverificarea la destinaţie a codului unic prin interogarea aplicaţiei SUMAL, precum şi nerespectarea obligaţiilor referitoare la modul de operare a datelor în programul SUMAL pentru trei avize de însoţire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 16,9 metri cubi material lemnos şi consemnarea altor cantităţi.

Au fost constatate, de asemenea, diferenţe de 53,41 metri cubi de lemn rotund de esenţă răşinoase între stocul faptic şi scriptic, precum şi întârzieri până la 15 zile a raportărilor în programul SUMAL. Pentru  neregulile constate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.500 de lei şi s-a confiscat cantitatea de 106,96 metri cubi lemn rotund de diverse esenţe, în valoare de 17.416 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de metri cubi de lemn confiscat în timpul unor controale ale poliţiei.
 Vizualizări articol: 3201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 100 de metri cubi de lemn confiscat în timpul unor controale ale poliţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei