Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Flutur a semnat contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea noii staţii de sterilizare a Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat contractul cu Ministerul Sănătăţii prin care a fost alocată suma de 3,2 milioane de lei pentru o nouă staţie centrală de sterilizare la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Gheorghe Flutur a declarat ieri că finanţarea a fost alocată după ce, la începutul acestui an, instituţia pe care o conduce a alocat din bugetul propriu fonduri pentru realizarea acestei investiţii.

„Am făcut demersuri încă de anul trecut pentru alocarea acestor fonduri de la Ministerul Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean a aprobat deja alocarea cotei proprii de 10% din valoarea investiţiei. Există astfel această schemă practicată, când autorităţile locale alocă din bugetul propriu fonduri, iar apoi de la nivel central este acordată suma necesară pentru întreaga investiţie”, a spus Flutur.

El a arătat că amenajarea unei noi staţii centrale de sterilizare la Spitalul Judeţean Suceava face parte din măsurile stabilite pentru limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale din unităţile spitaliceşti. Gheorghe Flutur a precizat că procedurile pentru începerea realizării acestei investiţii vor debuta în cel mai scurt timp şi şi-a exprimat speranţa că în luna iunie a.c. vor putea demara lucrările. Șeful administraţiei judeţene a explicat că noua staţie de sterilizare a Spitalului Judeţean va fi compartimentată în patru zone, una de recepţie, una de împachetare, una de depozitare şi o zonă tehnică. Din punctul de vedere al dotărilor, Gheorghe Flutur a spus că aparatura cu care va fi dotată noua staţie de sterilizare conţine, printre altele, două sterilizatoare cu aburi, un alt sterilizator cu aburi, cu un volum mai mic, două aparate de spălat, două aparate cu ultrasunete, două aparate de sigilat pungi şi o instalaţie de dedurizare a apei.

 

La Spitalul Judeţean va fi amenajată o nouă parcare cu 100 de locuri

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a făcut referire şi la alte proiecte pentru modernizarea spitalului, precizând că în momentul de faţă se analizează ofertele depuse pentru lucrările de extindere a secţiei de cardiologie. Flutur a arătat că această secţie va fi extinsă cu încă 600 de metri pătraţi. Șeful administraţiei judeţene a mai spus că în momentul de faţă se lucrează şi la întocmirea studiului de fezabilitate pentru noul ambulatoriu de specialitate al spitalului, care ar putea fi finalizat luna viitoare. El a arătat că după finalizarea studiului vor putea fi începute procedurile pentru amenajarea ambulatoriului şi a spaţiilor pentru internările de zi. Preşedintele CJ Suceava a amintit şi de proiectul pentru construcţia unui nou centru de radiologie. El a afirmat că firma din Cluj care va realiza această investiţie lucrează în prezent la relocarea reţelelor de utilităţi pentru a putea să înceapă construcţia centrului de radiologie.

Printre investiţiile anunţate ieri de Gheorghe Flutur la spitalul judeţean se numără şi amenajarea unei noi parcări cu o sută de locuri, pe un teren aflat în apropierea Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava a spus că la Spitalul Judeţean se realizează şi un audit extern al clădirii, pentru găsirea soluţiilor ce trebuie luate în vederea evitării extinderii investiţiilor asociate asistenţei medicale. Gheorghe Flutur a precizat că acest audit a început la secţia de maternitate şi va continua cu secţia de chirurgie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea noii staţii de sterilizare a Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a semnat contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea noii staţii de sterilizare a Spitalului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei