Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Palmares

A șasea calificare la o olimpiadă națională, pentru un elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

An deosebit de rodnic pentru un elev de 14 ani de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, acesta bifând o reușită cu adevărat remarcabilă prin calificarea la un număr record de olimpiade naționale, și anume șase.

David Corneliu Turturean este elev în clasa a VIII-a, iar cel mai recent rezultat, obținut la Olimpiada Județeană de Științe pentru Juniori, de la finele săptămânii trecute, i-a adus cea de-a șasea calificare la o fază națională de olimpiadă.

Astfel, David a promovat la olimpiadele de Fizică, Astronomie și astrofizică, Informatică, Chimie, Lingvistică și Științe pentru juniori, însă calendarul acestor concursuri nu i-a permis să participe la toate acestea.

„Ultima calificare este la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, careînglobează disciplinele fizică, biologie, unde am fost pregătit de prof. Claudia Maslovschi, şi chimie, unde la clasă predă prof. Brândușa Mihai. Faza județeană a avut loc pe 20 mai, la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava”, a povestit David Turturean, adolescentul menționând că naționala va avea loc la Reșița, județul Caraș-Severin,la finele lunii iulie.

David face parte din lotul lărgit al României pentru Internaționalele de Astronomie și astrofizică și Astronomie, în prezent pregătindu-se pentru accederea în loturile reprezentative. Esteprimul elev de clasa a VIII-a din istoria Olimpiadei de Astronomie ce se califică în lotul lărgit de seniori.

 

Încă doi elevi din județ calificați pentru Reșița

Olimpiada de Ştiinte pentru Juniori se adresează elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la sfârșitul anului în curs. Participarea la această olimpiadă este individuală, concurenții trebuind să susțină o probă practică și una teoretică cu cerințe din toate cele trei discipline.

De menționat că la faza națională a competiției s-au mai calificat Ioan Alexandru Babiuc, de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, și Daria Prundean, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Lotul lărgit pentru Olimpiada de Ştiinţe – etapa internaţională va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naționale a olimpiadei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A șasea calificare la o olimpiadă națională, pentru un elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A șasea calificare la o olimpiadă națională, pentru un elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei