Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni

Autorităţile judeţene au conturat programul Festivalului Ştefanian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că programul Festivalului Ştefanian a fost conturat în totalitate. Flutur a declarat că festivalul va debuta sâmbătă, 24 iunie, cu un Te Deum, o slujbă de pomenire a domnitorilor Moldovei care va avea loc în capela Cetăţii de Scaun a Sucevei începând cu ora 17. Dorinţa, a spus Flutur, este aceea ca în capela cetăţii să se ţină slujbe religioase în fiecare duminică. El a subliniat că pentru acest lucru a cerut binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a ÎPS Pimen.

Duminică, 25 iunie, începând cu ora 17, la Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi primite soliile ctitoriilor lui Ştefan cel Mare, moment care va fi transmis în direct de Realitatea TV, urmat de lansarea vinului domnesc. În jurul orei 18.40 este programată piesa de teatru „Apus de soare”, care va fi jucată între zidurile cetăţii de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. În programul Festivalului Ştefanian mai sunt incluse proiecţia filmelor „Fraţii Jderi” şi „Ştefan cel Mare”, care va avea loc în zilele de 26 şi 27 iunie, la Muzeul de Istorie din Suceava, de la ora 18, şi vernisajul cu tema „Măsuri şi proporţii la Pătrăuţi - aspecte geometrice ale ştiinţei şi artei construcţiei în Moldova sfântului Ştefan cel Mare”, organizat de biserica din Pătrăuţi, sub îndrumarea părintelui Herea, la Muzeul de Istorie Suceava, pe 27 iunie, de la ora 14.30.

 

Manifestări în Republica Moldova şi Ucraina

Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul Festivalului Ştefanian vor avea loc acţiuni şi în alte judeţe din ţară, dar şi în Republica Moldova şi Ucraina. „Vor fi manifestări la Mănăstirea Căpriana, pe 2 iulie, la Soroca, unde vor fi şi reprezentanţi de-ai noştri. Apoi la Orhei, pe 1 iulie. În judeţul Alba, la Cetatea de Baltă, vor fi un Te Deum la bustul lui Ştefan cel Mare şi o acţiune în memoria marelui voievod. Şi cei de la Ciceu vor face o acţiune interesantă. La Vaslui s-a anunţat o expoziţie la Curtea Domnească. Apoi avem acţiuni pe 24-26 iunie, la Podu Înalt şi la Movila lui Burcel. Neamţul va avea acţiuni la Târgu Neamţ, la Muzeul de Istorie şi Etnografie, Botoşaniul va face un simpozion despre Ştefan cel Mare şi Sfânt şi un Te Deum la Mănăstirea Popăuţi. De asemenea, un Te Deum va fi şi la Bacău, la biserica lui Ştefan cel Mare din ansamblul Curţii Domneşti”, a spus Flutur.

Consiliul Judeţean Suceava va edita şi o broşură cu acţiunile din cadrul Festivalului Ştefanian. Festivalul Ştefanian se va încheia pe 2 iulie, la Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile judeţene au conturat programul Festivalului Ştefanian.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Autorităţile judeţene au conturat programul Festivalului Ştefanian3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei