Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Teoria norocului şi a ghinionului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, nu sunt de acord cu ideea că norocul are un rol important în sport. Sigur că poţi vorbi de puţin noroc atunci când mingea şutată spre poartă loveşte bara, iar apoi, în loc să iasă afară, se duce în aţe. Tot de noroc este vorba şi dacă o bilă ratată la snooker loveşte colţul buzunarului, după care mai loveşte vreo altă bilă, alt colţ, şi în cele din urmă intră în buzunarul din cealaltă parte a mesei. Ori la golf, când bila aia mai mică decât mingea de tenis se duce de nebună fix în gaura aflată la 182 de metri distanţă. E vorba de câte o doză infimă de noroc, din cele care dau farmec competiţiei, indiferent despre care sport vorbim. Dar să dai vina doar pe norocul adversarului, iar tu să te dai mereu lovit de ghinion, pierzând tot ce se poate pierde, inclusiv meciuri presupuse uşoare, fără să-ţi asumi măcar o fărâmă de vină, e cel puţin ciudat. Şi specific sportivilor români. Cei cu adevărat puternici şi care îşi cunosc exact valoarea pot să aibă câte un moment de ghinion, dar când se trage linia finală, îi găseşti acolo unde trebuie, adică în frunte. M-am gândit la toate astea plecând de la două nume: Real Madrid şi Simona Halep. La Real, faptul că la un moment dat a cedat locul 1 a fost bucăţica aia de ghinion despre care aminteam. Dar nici o clipă nu a dat senzaţia că poate rata titlul. Iar asta s-a şi petrecut: a câştigat La Liga mult mai clar decât ar lăsa să se creadă cele doar 3 puncte avans. Simona Halep a avut însă ghinion. Acela de a se accidenta când era pe val în finala de la Roma. De ani de zile o tot aşteptăm fie să câştige un turneu de Grand Slam, fie Masters-ul din finalul sezonului, fie să urce pe locul 1 în clasamentul WTA. Iar ea are mereu ghinion. Ani de-a rândul ne-a tot spus că n-are loc de Şarapova şi/sau de Serena. Acum, ambele sunt pe tobogan. Face cineva pariu că Simona n-o să câştige nici un turneu de Grand Slam şi că n-o să urce vreodată pe locul 1? De ce? Vorba ăluia: "Ghinion!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teoria norocului şi a ghinionului.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Teoria norocului şi a ghinionului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei