Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mai 2017 - Anul XXII, nr. 114 (6530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

La Putna

Un incendiu plecat de la un foc nesupravegheat s-a extins la trei case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu deosebit de puternic, pornit după toate probabilităţile de la un foc deschis, în aer liber, lăsat nesupravegheat, a făcut pagube mari, extinzându-se la trei locuinţe, din care două au fost distruse. Puternicul incendiu a izbucnit vinerea trecută, în jurul orei 15.00, la Putna, în apropiere de staţia CFR din localitate.

Focul puternic, favorizat şi de vânt, a creat o panică foarte mare printre oamenii din Putna, iar mobilizarea pompierilor a fost pe măsură. La faţa locului au intervenit pompieri de la Vicovu de Sus, Siret, Solca şi Rădăuţi, precum şi de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă „Epaflex” Vicovu de Sus. La Putna a ajuns şi Grupa Operativă a ISU Suceava, condusă de inspectorul-şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda intervenţiei.

„La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la mai multe construcţii din trei gospodării, existând pericolul de propagare la casele de locuit şi la proprietăţile învecinate”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni. 

Printre imobilele în pericol a fost şi o pensiune din apropiere.

Primului proprietar, o femeie de 42 de ani, i-au ars acoperişul casei, adăpostul de animale, depozitul de furaje şi o bucătărie de vară. De asemenea, s-au degradat pereţii şi tavanul casei, precum şi tâmplăria şi bunurile din interior. Din păcate, este greu de intuit ce se va mai putea salva din casa acestei familii din Putna.

Pagube mari s-au înregistrat şi la locuinţa unei vecine în vârstă de 50 de ani. Aici, a ars casa de locuit, cu bunurile aferente, pe o suprafaţă de 120 mp, şi peretele unui garaj.

La a treia gospodărie, a unui bătrân de 72 de ani, au ars 10 mp din acoperiş, pagubele fiind limitate.

Flăcările au degradat şi un autoturism, parcat în apropierea clădirilor afectate de foc. 

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la un foc deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Poliţiştii au demarat şi ei cercetări la faţa locului, pentru a stabili cine a provocat accidental incendiul. Cert mai este că vântul a fost un factor declanşator al incendiului şi mai apoi al extinderii acestuia.

 

Incendiu la o casă şi la Fălticeni

Tot vineri, un alt incendiu a izbucnit la o casă din Fălticeni. Alarma s-a dat în jurul orei 15.45, iar la faţa locului, pompierii de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale cu apă.

La sosirea echipajelor, ardeau bunurile casnice din interiorul unei camere cu o suprafaţă de 24 mp, precum şi o porţiune din acoperiş, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o casă învecinată.

Incendiul a fost stins relativ repede, în jurul orei 17.00. Au ars aproximativ 50 mp din acoperişul casei şi multe din bunurile din interior.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la conductori electrici cu improvizaţii”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu plecat de la un foc nesupravegheat s-a extins la trei case.
 Vizualizări articol: 4516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un incendiu plecat de la un foc nesupravegheat s-a extins la trei case5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei