Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mai 2017 - Anul XXII, nr. 114 (6530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La finele săptămânii

13 suspecţi de furturi, puşi sub acuzare după ample acţiuni şi percheziţii ale poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de poliţişti judiciarişti, cu sprijin de la luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Suceava, au fost angrenaţi în ultimele zile în mai multe acţiuni investigative, câteva dintre ele concretizate şi prin percheziţii, în urma cărora 15 suspecţi de furturi au fost puşi sub acuzare. Este vorba de peste 20 de fapte de furt care erau înregistrate cu autori necunoscuţi. O parte dintre fapte erau vechi, fiind comise anul trecut, iar unele chiar în 2015. 

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat că acţiunea din ultimele zile, dispusă de inspectorul-şef al IPJ Suceava, comisarul-şef Dorel Aicoboae, a fost cea mai amplă acţiune de identificare a autorilor de infracţiuni de furt din acest an.

 

Cinci percheziţii la Dorneşti, într-un caz de furt din 2015

Una dintre acţiunile cele mai ample au fost în dimineaţa zilei de sâmbătă, la Dorneşti. În urma autorizaţiilor obţinute de la Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii, la locuinţele a cinci bărbaţi. Percheziţiile au vizat un furt comis tocmai în luna mai a anului 2015, în comuna Frătăuţii Noi, când din incinta unui atelier au fost sustrase mai multe scule, cu o valoare estimată de 20.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au găsit o parte din bunurile pe care le căutau. A fost organizată inclusiv o scotocire a terenurilor virane de lângă casele suspecţilor, iar sub un pod, într-o pungă de plastic, a fost găsit un polizor, bun care a fost identificat ca al păgubitului din Frătăuţii Noi.

 

Percheziţii şi la Vicovu de Sus, pentru probarea unor furturi

Tot sâmbătă, poliţiştii, cu sprijinul unei grupe de intervenţii a Serviciului de Acţiuni Speciale, au descins la Vicovu de Sus, în comunitatea de romi, de unde au ridicat două minore, una de 13 ani şi una de 14 ani. Cele două sunt autoarele unui furt comis pe 15 mai, la Bilca.

Din casa unei femei de 64 de ani, din Bilca, au fost furate un telefon şi o sumă de bani, prejudiciul fiind de 450 de lei. Poliţiştii au găsit la percheziţii telefonul furat şi au mai ridicat şi 100 de lei, în vederea recuperării prejudiciului.

Totodată a fost soluţionată o altă cauză penală din 3 noiembrie 2015, privind infracţiunea de furt calificat comisă în noiembrie 2015, când din şura locuinţei unei femei de 49 ani, din comuna Bilca, a fost sustras un generator.

 

Trei tineri de la Preuteşti, suspecţi de mai multe furturi

Şi pe zona Fălticeni, poliţiştii au finalizat documentarea activităţii infracţionale a doi tineri de 19 ani şi a unuia de 22 de ani, toţi trei din comuna Preuteşti, care au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni de furt. Faptele au fost comise la Preuteşti şi la Fălticeni, în intervalul februarie 2015 - noiembrie 2016, şi au constat în furtul de bunuri dintr-un magazin, o anexă a unui imobil, un autoturism, precum şi furt de carburant dintr-un tractor. Unul dintre suspecţi s-a ales cu dosar penal şi pentru conducerea unui moped fără permis de conducere.

În cazul celor trei, poliţiştii vor înainta procurorilor documentaţia privind trimiterea în judecată.

 

Doi tineri suspecţi de furturi, ridicaţi de poliţişti din aeroport

Un alt caz interesant este legat de doi tineri, unul de 19 ani şi unul de 21 de ani, din Şcheia şi Moara, care au fost ridicaţi de poliţiştii suceveni de pe Aeroportul Iaşi, de unde se pregăteau să plece în străinătate. Poliţiştii erau pe urmele lor după ce au adunat probatoriu din care rezultă că aceştia au comis un furt de bani din locuinţa unui bărbat din Zvoriştea.

În cazul celor doi, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, tinerii fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

Totodată, au fost puse în aplicare şi două mandate de percheziţie la domiciliile tinerilor, aceştia fiind suspectaţi de mai multe fapte penale.

În arestul IPJ Suceava a mai ajuns şi un tânăr de 25 de ani, din Botoşani, care, vineri, a fost depistat pe DN 29A, la Adâncata, la volanul unui autoturism, având o concentraţie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de la volan avea deja permisul suspendat, din 13 mai, pentru infracţiunea de refuz la prelevarea de mostre biologice. Având în vedere recidiva, acesta a fost reţinut şi apoi plasat sub control judiciar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 suspecţi de furturi, puşi sub acuzare după ample acţiuni şi percheziţii ale poliţiei.
 Vizualizări articol: 2370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
13 suspecţi de furturi, puşi sub acuzare după ample acţiuni şi percheziţii ale poliţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei