Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mai 2017 - Anul XXII, nr. 114 (6530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Moment festiv

Moara şi-a sărbătorit cuplurile cu peste 50 de ani de căsnicie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Moara şi-a sărbătorit ieri cuplurile care au împlinit cel puţin 50 de ani de convieţuire. A fost un moment emoţionant, iar mulţi dintre oamenii care au trecut de-a lungul vieţii prin tot felul de necazuri şi greutăţi nu au mai reuşit să-şi stăpânească lacrimile şi au dat frâu liber trăirilor interioare. Acest moment pe care nu l-au gândit a fost cu atât mai special cu cât s-a petrecut în sala Căminului Cultural, în faţa a zeci de consăteni şi a membrilor formaţiilor care au participat la cea de-a noua ediţie a festivalului „Ograda cu dor”.

În total au fost sărbătorite 20 de cupluri, oameni care şi-au legat viaţa unul de celălalt şi au reuşit să răzbată în timp adunând 50 de ani sau chiar mai mult de căsnicie.

Înainte de a fi premiaţi şi de a primi diplome de fidelitate, flori, vin şi tort, cei prezenţi au asistat la un ceremonial religios oficiat de doi dintre preoţii comunei Moara.

„Vrem să vă felicităm pentru că aţi răzbit prin viaţă şi aţi reuşit să treceţi prin tot ceea ce a fost bine şi ce a fost rău şi aţi ajuns la acest ceas aniversar. Trebuie să-i mulţumit domnului primar că a avut iniţiativa de a organiza un astfel de eveniment pentru prima dată în Moara şi ne punem speranţa că manifestarea se va perpetua cât mai mult timp”, au spus preoţii care au oficiat slujba religioasă.

Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara, a ţinut, la rândul său, să-i felicite pe gospodarii cu peste 50 de ani de căsnicie continuă, pe care i-a numit „un exemplu pentru întreaga comunitate”.

„Aceşti oameni, aceste cupluri, au făcut cinste comunei Moara de-a lungul timpului şi pentru asta merită tot respectul nostru. Sper că în viitor vom putea serba în cadru festiv şi alte cupluri, care pentru toată lumea ar trebui să fie un exemplu demn de urmat”, a spus Eduard Dziminschi.

Emoţionantul eveniment a fost precedat de un spectacol folcloric de calitate, la care au participat grupuri de copii şi adulţi din diferite zone ale judeţului Suceava. Sala Căminului Cultural din Moara s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni care au dorit să asiste la concertele din cadrul festivalului „Ograda cu dor”. La final, fiecare trupă prezentă a oferit câte un dans şi în afara Căminului Cultural, totul în ropotele de aplauze ale spectatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moara şi-a sărbătorit cuplurile cu peste 50 de ani de căsnicie.
 Vizualizări articol: 3333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Moara şi-a sărbătorit cuplurile cu peste 50 de ani de căsnicie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei