Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mai 2017 - Anul XXII, nr. 114 (6530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Vântul schimbării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am aşteptat finala turneului Premier de la Roma, ba chiar am tras de timp pentru a prinde rezultatul finalei masculine de Masters. Îndoiala într-o nouă victorie de senzaţie a Simonei (ar fi legat două turnee Premier câştigate!) a început să se strecoare în setul secund, atunci când cota la pariuri era de încă 1,18 în favoarea ei, în timp ce Svitolina (22 de ani) ar fi întors de 5,50 ori miza. Glezna sucită părea să fi fost surmontată, dar suporterii Simonei sunt trecuţi prin (prea) multe şi simt momentul care precede degringolada. Statistica setului secund ne-a servit ciudăţenia unui număr mai mic de puncte câştigate de jucătoarea noastră cu primul serviciu decât cu al doilea! După ce a fost egalată la seturi, n-a mai fost chip pentru Simona de a reintra în meci, deşi câteva portiţe i s-au mai deschis. Mă gândesc în primul rând la mingea de 1-4 pe care a avut-o imediat ce ucraineanca făcuse dublu break. Una peste alta, pentru trofeu plus finală la Madrid şi Roma cred că ar fi semnat oricine. Un lucru bun este că va începe Roland Garros din postura primilor 4 capi de serie, ceea ce-i asigură un oarecare confort. Până atunci, urmează o săptămână în joc de glezne şi la propriu, şi la figurat.

După cele două finale pierdute de Thiem la Nadal, aveam impresia că austriacul ar fi bătut pe oricine pe zgură în afară de Rafa. Ei bine, la Roma s-au întâlnit mai devreme, în sferturi, şi Thiem şi-a ridicat aproape ireal nivelul, fiind capabil să susţină parcă la nesfârşit dueluri între reverul său cu o mână şi forehand-ul lui Nadal! Entuziasmant de-a dreptul, dar şi ce-a urmat… Djokovic cel fără antrenor pur şi simplu l-a dezbrăcat de tenis în public! Care public a şi fluierat la final, iritat că venise la spectacol şi primise un indecent 12-1! Dar aş vrea să văd un remake al acestui meci şi la Roland Garros, îl cred pe Thiem capabil să găsească soluţie şi pentru Nole. Altcineva pare s-o fi găsit deja: în finală, deranjat de vânt, dar mai ales de vântul schimbării, Djokovic a fost torpilat de pe ambele părţi de Alex Zverev, astfel că acesta îşi trece în palmares, la doar 20 de ani, un titlu de Masters după care alţii mai consacraţi privesc cu jind de multă vreme. Vom avea un Open francez pe cinste!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vântul schimbării.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vântul schimbării5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei