Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2017 - Anul XXII, nr. 102 (6518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stop Bullying

Peste 200 de elevi au participat la un proiect de prevenire a hărţuirii şi abuzului emoţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un amplu proiect de prevenire a victimizării minorilor ca urmare a hărţuirii, abuzurilor emoţionale şi fizice şi a discriminărilor de orice gen, a avut loc la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, în perioada 4 - 6 mai. La acţiunile interactive şi seminariile de lucru din cadrul proiectului au participat peste 200 de elevi, dar şi 18 profesori şi 40 de consilieri psihopedagogi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava. Alături de copii au fost şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – din cadrul IPJ Suceava, care au susţinut prezentări şi au derulat activităţi preventive.

În afara violenţelor fizice la care pot fi supuşi copiii în incinta şcolilor, există unele comportamente discriminatorii, sub forma unor jigniri zilnice din partea unor colegi, care au efecte grave pe termen lung în ceea ce priveşte dezvoltarea acestor copii.

Bullying-ul reprezintă o formă de abuz emoţional şi fizic, care se propagă în mod intenţionat, în mod repetat şi în cadrul unui dezechilibru de forţe, agresorul alegându-şi o victimă vulnerabilă, care nu se poate apăra singură. Acest fenomen este întâlnit pretutindeni, nepedepsit la timp putând lăsa traume ireversibile asupra copilului în societate.

Sub coordonarea profesorului psiholog Mihaela Aicoboaie şi cu sprijinul psihologului Delia Drăgan, la Şcoala din Vatra Dornei a fost iniţiat un proiect de prevenire a fenomenului bullying. Elevii au creat jocuri şi au realizat clipuri video cu mesaj preventiv, au desenat afişe şi au făcut prezentări proprii cu privire la acest fenomen. Unii dintre copii au avut chiar curajul de a povesti propriile experienţe, relatând prin ce au trecut atunci când au fost jigniţi şi puşi în situaţii de inferioritate. Produsele rezultate din proiect şi experienţele tinerilor elevi au fost prezentate în faţa a peste 40 de consilieri psihopedagogi şi a directorului Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, profesor psiholog Maria Pavelescu.

Prezenţi în derularea proiectului, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava au prezentat aspecte legislative şi modalităţi de prevenire a acestor situaţii de risc. Ei au insistat asupra dezvoltării relaţiei elev - părinte – profesor – poliţist, comunicarea deschisă şi permanentă şi abordarea timpurie a unor astfel de situaţii putând preveni evenimentele negative. Totodată, poliţiştii au prezentat cauzele şi implicaţiile fenomenului de bullying asupra dezvoltării psihice a copiilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de elevi au participat la un proiect de prevenire a hărţuirii şi abuzului emoţional.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de elevi au participat la un proiect de prevenire a hărţuirii şi abuzului emoţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii, aceasta este rețeta perfectă. Seamănă cu o salată banală de roșii cu castraveți, dar un mic amănunt o face absolut... Citeşte