Google
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
 
luni, 8 mai 2017 - Anul XXII, nr. 102 (6518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6546 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9306 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii, aceasta este rețeta perfectă. Seamănă cu o salată banală de roșii cu castraveți, dar un mic amănunt o face absolut savuroasă.

Avem nevoie de:

2 felii de pâine mai veche, 2 roșii, un castravete măricel, 2-3 fire de ceapă verde sau o ceapă roșie obișnuită, 100 g brânză tofu pentru versiunea de post sau mozzarella pentru versiunea obișnuită, 2 crenguțe bucuioc, jumătate cană ulei de măsline, sare, piper, opțional jumătate de lămâie și fasole albă fiertă.

Preparare:

Tăiem pâinea cubulețe și facem crutoane ușor rumenite, folosind o tigaie și o parte din uleiul de măsline. Nu e nevoie de mult ulei, pentru că nu ne dorim să fie grase. Le scoate oricum pe un șervet ca să lase uleiul în exces. Stoarcem puțină zeamă de lămâie și presărăm sare și piper pe crutoane, pe care le punem la fundul castronului în care vom face salata. Roşiile le tăiem bucăţele, nu prea mici. Peste ele adăugam castraveţii tăiaţi rondele, ceapa tăiată fin și o ramură de busuioc tocată mărunt. Acest amestec îl punem peste crutoane chiar înainte de servire, presărăm brânză și restul de busuioc, un pumn de fasole fierte dacă dorim, sare, piper, eventual zeamă de lămâie și ulei, dacă e necesar. Amestecăm scurt și lăsăm 10 minute castronul la temperatura camerei, apoi îl putem duce la masă. Este o salată consistentă, care nu e dintre cele demne de o dietă severă, dar e foarte gustoasă, atât în versiunea de post, cât și în cea obișnuită 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii, aceasta este rețeta perfectă. Seamănă cu o salată banală de roșii cu castraveți, dar un mic amănunt o face absolut... Citeşte