Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2017 - Anul XXII, nr. 102 (6518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dumitru Prunariu: „Sperăm să găsim urme de viaţă şi în altă parte decât pe Pământ”

Marţi, 9 Mai 2017 (16:07:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, a conferenţiat luni, la Observatorul Astronomic din Suceava, acesta expunând elevilor şi profesorilor prezenţi o serie de informaţii interesante din domeniu cosmic, precum şi câteva mărturisiri legate de experienţa sa din spaţiu din urmă cu aproape 36 de ani.

Potrivit acestuia, mesajul pe care doreşte să-l transmită tinerilor este „de stimulare şi promovare a cunoaşterii pentru că doar aceasta ne poate oferi o viziune cuprinzătoare a lumii în care trăim, a ceea ce s-a întâmplat în trecut cu planeta noastră, cum a evoluat, unde ne aflăm în prezent şi ce ne aşteaptă în viitor. Desigur, nu numai cunoaşterea Pământului, ci şi a sistemului solar şi cunoaşterea Universului, în general. Investigăm alte planete, investigăm sateliţi naturali ai planetelor mari, sperăm să găsim urme de viaţă şi în altă parte decât pe Pământ. Suntem convinşi că aceasta există”. 

Pornind de la o serie de întrebări care-i preocupă, în special, pe cei pasionaţi de investigarea spaţiului cosmic - „Oare noi cum ne-am născut ca specie?”, „Cum s-a dezvoltat viaţa pe pământ?”, „Oare există viaţă în altă parte în univers?” - cel mai cunoscut cosmonaut român al tuturor timpurilor a menţionat că „ar fi absurd să credem că viaţă există numai pe Pământ, dar dacă există şi în altă parte ne punem întrebarea unde există şi în ce formă există”.

Dumitru Prunariu a explicat că noutăţile recente din acest domeniu au legătură cu nava spaţială Cassini ale cărei cercetări au confirmat posibilitatea de a exista viaţăpe Enceladus, satelitul al lui Saturn. Enceladus deţine indicii care permit dezvoltarea unor forme de viaţă. Aceleaşi informaţii le-a punctat şi în cazul satelitului Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn, unde a fost descoperită apă, indiciu care indică posibilitatea existenţei unor forme de viaţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Prunariu: „Sperăm să găsim urme de viaţă şi în altă parte decât pe Pământ”.
 Vizualizări articol: 2439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Prunariu: „Sperăm să găsim urme de viaţă şi în altă parte decât pe Pământ”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii, aceasta este rețeta perfectă. Seamănă cu o salată banală de roșii cu castraveți, dar un mic amănunt o face absolut... Citeşte