Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2017 - Anul XXII, nr. 84 (6500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 13 – 19 aprilie

Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun, deschise de Paște

Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun sunt deschise, între orele 10:00 – 18:00, conform programului actual, și în zilele de Paște, 16, 17 aprilie. Toate celelalte obiective ale Muzeului Bucovinei sunt deschise sâmbătă, 15 aprilie. În zilele 16, 17 aprilie sunt închise.

 

Distracție la Iulius Mall

Cei care vor să profite de vacanță pentru a se relaxa în compania prietenilor și a familiei vor avea ca destinație Iulius Mall. Multiplexul Cinema City va fi deschis sâmbătă, 15 aprilie, între orele 10.00 – 18.00, dar și în prima zi de Paște, în intervalul 14.00 – 23.00. Filmele vor rula și pe 17 aprilie, de la ora 10.00 la ora 23.00. Cei care vor să se distreze la Club Strikers o pot face sâmbătă, în intervalul orar 11.00 – 18.00. Duminică clubul de bowling este închis, iar în a doua zi de Paște va funcționa între orele 11.00 și 02.00.

 

Săbii, baionete, iatagane, expuse în Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun

În preajma Sărbătorilor Pascale, Muzeul Bucovinei organizează o microexpoziție intitulată ”Arme albe la Cetate, din patrimoniul Muzeului Bucovinei. Secolul XIX”. Obiectele (săbii, baionete, iatagan etc.) din colecția de patrimoniu a instituției vor fi expuse, în perioada 14 aprilie – 2 mai, în Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun. Prin acest proiect cultural se urmărește valorificarea expozițională a patrimoniului mobil al Muzeului Bucovinei. Coordonatorul proiectului, Gabriel Marcel Catrinar, alături de muzeograful Elena Paula Moroșanu și conservatorii Vasilica Cotoc, Tiberiu Polocoșeru și Mihai Ivan, evidențiează cele mai reprezentative piese din custodia Muzeului Bucovinei.

 

Lecţie de istorie pentru grupuri de copii, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei organizează, la Cetatea de Scaun a Sucevei, lecţia de istorie „Domnia lui Petru Rareș - Momentul 1538. Intrarea lui Soliman Magnificul în Cetatea de Scaun” pentru grupurile de copii pe toată durata lunii aprilie, fără programare. Acest proiect educaţional, după cum au spus organizatorii, urmărește promovarea unui moment istoric deosebit de important din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei, care a influenţat într-o anumită măsură desfășurarea ulterioară a evenimentelor atât din Moldova, cât și din celelalte două ţări române.

 

Duminică, 16 aprilie

Concert de clopote și toacă

Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” organizează duminică, 16 aprilie a.c., începând cu ora 12.00, în Parcul Central din municipiul Suceava - în fața Palatului Administrativ - un Concert de clopote și toacă.

Participă tocașii de la Dumbrăveni și Rotunda, Fălticeni, Bogdănești și Marginea (esențe de toacă: paltin, frasin, cireș), Corul din Bosanci (dirijor Ionică Barbă), Grupul vocal „Balada” din Fălticeni (coordonator prof. Maria Tanasă), Grupul vocal „Dor de la Humor” (coordonator prof. Maria Macovei), Ansamblul de copii și tineri „Balada Bucovinei” Suceava (coordonator prof. Oana Sîrbu-Botezat). 

 

Luni, 17 aprilie

Discoteca de altădată, la Oscar Wilde Irish Pub&Restaurant

De la ora 21:00, la Oscar Wilde Irish Pub&Restaurant va avea loc Discoteca de altădată. Intrarea este 20 de lei (include bilet tombolă). Oferte speciale la bar, valabile pentru rezervări: 15% discount pentru un grup mai mare de 15 persoane, 20% discount la nota de plată dacă îți sărbătorești ziua de naștere, super ofertă la sticla de whiskey J & B Rare 0,7 L doar la 99 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei