Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2017 - Anul XXII, nr. 84 (6500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ultima etapă

Lucrările de modernizare a străzii Vasile Bumbac au fost scoase la licitație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea zonei centrale a municipiului Suceava va continua anul acesta, cu un nou tronson, cuprins între Casa de Cultură și magazinul Bucovina, pe strada Vasile Bumbac, care trece prin spatele sediului Palatului Administrativ.

„În urma discuțiilor avute pe PNDL la București deja am demarat licitația pentru modernizarea străzii Vasile Bumbac. Este ultima stradă care va fi refăcută în cadrul programului de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava. Modernizările au ajuns până la magazinul Bucovina,  de acolo se va și lucra, prin spate, pe la Palatul de Finanțe, la Consiliul Județean, până la clădirea E.ON”, a anunţat miercuri dimineață primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a explicat că o bună parte din finanțare este asigurată cu fonduri de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, din economiile făcute la lucrările de modernizare a zonei centrale.

„În perioada 2015 – 2017 am avut un contract de finanțare pe PNDL, în valoare de 5.935.687 de lei, din care am consumat efectiv 4.487.944 de lei. A rămas o sumă de 1.447.742 lei pentru 2017, iar diferența necesară pentru executarea lucrărilor va fi pusă de la bugetul local al Sucevei”, a explicat Lungu.

Teoretic, diferența necesară care ar trebui acoperită de la primărie este de 925.000 de lei, pentru că valoarea de plecare la licitație este de 2.315.279 de lei.

„Sunt convins că în final contribuția noastră va fi mult mai mică, având în vedere faptul că, din experiență, licitația se câștigă undeva la 70%. Important este că avem acest proiect inclus în PNDL, vom încerca ca și la realizarea noului pod de peste râul Suceava să obținem finanțare tot de acolo”, a concluzionat edilul sucevean.

Modernizarea zonei centrale a Sucevei a început în 2010, odată cu lucrările de realizare a parcărilor subterane și refacerea esplanadei din zona Casei de Cultură, până pe strada Curtea Domnească, iar de acolo a continuat înspre Palatul Administrativ și apoi spre magazinul Bucovina, în mai multe etape, finanțate atât de la bugetul de stat, cât și de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de modernizare a străzii Vasile Bumbac au fost scoase la licitație.
 Vizualizări articol: 1812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lucrările de modernizare a străzii Vasile Bumbac au fost scoase la licitație3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei