Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie epidemiologică

Hepatita, scarlatina, varicela şi oreionul sunt principalele boli infecţioase cu care s-au confruntat sucevenii anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalele boli infecţioase care au evoluat anul trecut în judeţul Suceava au fost hepatita, scarlatina, varicela şi oreionul, după cum reiese din raportul de activitate pentru anul 2016, postat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Astfel, în anul 2016 s-au raportat la DSP 7.544 de cazuri de boli infecţioase. Au evoluat focare epidemice de hepatită acută virală A (HAV tip A) în patru comunităţi, patru focare de scarlatină, 11 focare de varicelă, 14 focare de oreion, două focare de rujeolă, două focare de toxiinfecţii alimentare şi un focar de rabie.

Pentru asanarea focarelor, DSP a distribuit cantităţi importante de substanţe dezinfectante, în special în şcolile din localităţile cu focare în evoluţie, dar şi în comunităţile afectate, în valoare de aproximativ 31.731 de lei. În cazul hepatitei s-au administrat şi 273 de doze de vaccin antihepatitic A.

Pentru controlul stării de sănătate a populaţiei judeţului Suceava, DSP asigură testarea prin laboratorul propriu a bolilor transmisibile prioritare. În 2016, au fost efectuate 5.374 de analize coproculturi, 3.517 analize exudate faringiene, 2.197 de reacţii serologice, 8.541 de analize pentru prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale. În focarele de boli transmisibile s-au realizat 32 de dezinfecţii.

 

8.541 de analize în activitatea de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale

Potrivit raportului inspectorilor sanitari, DSP a urmărit creşterea calităţii serviciilor medicale în spitale prin îmbunătăţirea managementului infecţiilor nosocomiale. În cadrul acestui obiectiv de activitate s-au depistat în cursul anului trecut 348 de cazuri de infecţii nosocomiale în sistem de rutină, reprezentând o incidenţă de 0,38% la nivel judeţean.

În laboratorul DSP s-au efectuat 8.541 de analize în cadrul activităţii de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale.

În cadrul supravegherii epidemiologice a bolilor transmisibile prevenibile prin vaccinare, au fost administrate 177 de doze de vaccin antihepatită B (în cadrul accidentelor post-expunere la produse biologice, contacţi cazuri hepatită virală B), precum şi 273 de doze de vaccin anti-HAV tip A. S-au derulat 93 de acţiuni de supraveghere epidemiologică şi un studiu privind infecţia cu virusul hepatitei B la gravide.

În cadrul Programului de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei, ce are ca

obiectiv reducerea prevalenţei şi mortalităţii prin tuberculoză, în colaborare cu coordonatorul tehnic judeţean, s-au achiziţionat materiale şi substanţe dezinfectante, s-au distribuit pliante şi materiale care s-au folosit în campaniile de informare. De asemenea, s-a intervenit în două focare de TBC, unul de colectivitate şi unul familial, prin coordonarea anchetei epidemiologice, distribuire de substanţe dezinfectante, măsuri de educaţie pentru sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hepatita, scarlatina, varicela şi oreionul sunt principalele boli infecţioase cu care s-au confruntat sucevenii anul trecut.
 Vizualizări articol: 3122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Hepatita, scarlatina, varicela şi oreionul sunt principalele boli infecţioase cu care s-au confruntat sucevenii anul trecut1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei