Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Bugetul Sucevei pe 2017 ar putea fi aprobat pe 27 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipalităţii sucevene pentru 2017 ar putea fi aprobat, în cel mai bun caz, la finele lunii februarie.

„Mă bucur că în sfârşit s-a aprobat bugetul la nivel naţional, aşteptăm publicarea sa în Monitorul Oficial, pentru că din acel moment avem nevoie de minimum 17 zile înainte de a putea aproba bugetul local”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, miercuri dimineaţă.

Până la aprobarea sa mai trebuie parcurse câteva etape, de consultare publică.

„Luni am avut discuţii cu directorii de şcoli şi cu contabilii-şefi, luni, 13 februarie, voi avea discuţii cu consilierii locali, marţi, 14 februarie, cu asociaţiile de proprietari, iar luni, 20 februarie, va fi dezbaterea publică obligatorie”, a detaliat edilul sucevean parcursul proiectului de buget, pe care speră să-l poată supune aprobării aleşilor locali  pe 27 februarie.

„Este pentru prima oară de când sunt primar când se aprobă atât de târziu bugetul. Practic, două luni nu am avut buget”, a spus Lungu, care, pentru a putea finaliza proiectul de buget, mai are de aşteptat şi alocarea cotelor defalcate de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean.

 

Buget cu 23% mai mic decât anul trecut

Conform primarului Ion Lungu, bugetul Sucevei prognozat pentru 2017 este de 381.867.849 de lei, adică 97,56% din bugetul anului trecut.

„Influenţele sunt din creşterile de salarii, pentru că de la 1 februarie au crescut salariile la personalul bugetar cu 20%, la actori cu 50%, la asistenţii personali etc.

Este o creştere importantă în cheltuielile bugetare, pentru că salariile au crescut în medie cu 20% faţă de anul trecut. O influenţă mare o au şi furnizorii, pentru că bugetul anului trecut a fost prea mare şi nu am reuşit să plătim toţi furnizorii.

Dar avem şi o influenţă pozitivă, din fondurile europene pe care vrem să le atragem”, a detaliat edilul sucevean.

Lungu spune că, de fapt, dacă se scad cheltuielile cu salariile şi cu furnizorii, bugetul Sucevei pe 2017, comparativ cu 2016, este de 77,95%, adică cu 23% mai mic.

„De aceea trebuie să reglăm bugetul, an de an, să ajungem la parametri de execuţie cât mai mari”, a precizat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

La cheltuieli de funcţionare, bugetul pe 2017 este de 294.866.583 lei, mai mare cu 6,15% decât anul trecut, iar la cheltuielile de dezvoltare este de 87 milioane de lei, adică 70,75% din ceea cât era prevăzut anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei pe 2017 ar putea fi aprobat pe 27 februarie.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul Sucevei pe 2017 ar putea fi aprobat pe 27 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei