Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare prioritară

3,5 milioane de euro, alocaţi în bugetul Sucevei pentru Învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Învăţământul sucevean beneficiază şi în 2017 de cele mai mari fonduri alocate din bugetul municipiului reşedinţă de judeţ, aşa cum s-a procedat de fiecare dată în ultimii 13 ani.

În proiectul de buget pentru 2017, suma alocată este de 112.735.377 lei, cu 4,33% mai mult decât anul trecut.

„O pondere importantă o are creşterea cheltuielilor de personal – 80.677.719 lei, o creştere de 19,33% comparativ cu anul trecut. La bunuri şi servicii sunt prevăzute 18 milioane de lei, aproape cât anul trecut, din care reparaţii 5.634.000 lei (89,52% comparativ cu 2016). La cheltuielile de capital sunt alocate 10.142.909 lei”, a exemplificat primarul Ion Lungu, responsabil de întocmirea proiectului de buget.

Printre principalele lucrări de investiţii care vor fi demarate anul acesta la unităţile de învăţământ sucevene se numără un centru de informare, corp laboratoare, la Colegiul Naţional "Petru Rareş", pentru care vor fi alocaţi 1,5 milioane de lei, din necesarul de 5,6 milioane de lei, total.

„Este un proiect multianual, din păcate s-a pierdut trenul pe fonduri europene şi nu din culpa primăriei... Începem să-l finanţăm de la bugetul local, până găsim şi altă posibilitate de finanţare”, a explicat Lungu.

De asemenea, au fost alocate fonduri pentru o sală de gimnastică la CN "Spiru Haret" - un milion de lei şi mansardarea Școlii Nr. 10 din Burdujeni – 2 milioane de lei.

Toate trei proiectele sunt cu finanţare multianuală. Fondurile alocate permit începerea licitaţiilor şi o execuţie parţială a lucrărilor, care vor fi etapizate pe 2-3 ani, în funcţie de complexitate.

„Foarte multe investiţii pe care le-am aprobat sunt făcute în vederea obţinerii autorizărilor ISU. Am dat prioritate acestora, dar sunt cerute nişte sume colosale.

Mi se par exagerate toate aceste normative de acolo. Dar trebuie să o ducem la capăt şi să obţinem aceste autorizaţii”, a completat edilul sucevean.

În total, suma alocată în proiectul de buget pentru învăţământul sucevean este de aproape 3,5 milioane de euro, pe când sumele solicitate de conducerea unităţilor şcolare, pentru funcţionare, reparaţii şi investiţii, erau de 11 milioane de euro, adică întreg bugetul primăriei pe anul în curs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3,5 milioane de euro, alocaţi în bugetul Sucevei pentru Învăţământ.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,5 milioane de euro, alocaţi în bugetul Sucevei pentru Învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei