Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Grupare destructurată

Traficanţi de droguri care alimentau numeroşi tineri din Gura Humorului şi Câmpulung, săltaţi de procurorii DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au acţionat ieri împotriva unei grupări de traficanţi de droguri care activa încă din 2014, în zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. Nouă suspecţi au ajuns ieri dimineaţă la DIICOT Suceava, pentru a fi audiaţi, în dosarul în care anchetatorii aveau strâns deja un probatoriu destul de consistent: pe parcursul cercetărilor privind această grupare au fost realizate 14 capturi de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, însumând aproximativ 300 de grame de substanţe interzise. Drogurile erau de mai multe categorii, de la substanţele uşoare cu efect psihoactiv şi până la droguri de mare risc.

 

La percheziţii s-au ridicat sume de bani, droguri şi minicântare pentru porţionarea drogurilor 

De la prima oră a dimineţii de ieri, în baza autorizaţiilor obţinute de la instanţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 11 percheziţii, fiind vizaţi nouă suspecţi, plus persoane cu alte calităţi în acest dosar, martori, consumatori etc. În total, 22 de persoane au fost conduse la audieri.

Anchetatorii au arătat că au de a face cu un grup infracţional organizat, care se ocupa cu trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive şi introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept.

În cadrul percheziţiilor efectuate ieri dimineaţă, poliţiştii antidrog au ridicat aproximativ 33.600 de lei, 74 de grame de substanţe interzise, cantităţi însemnate de anabolizanţi, un pistol cu gaze, trei minicântare electronice utilizate de obicei în porţionarea cantităţilor de substanţe interzise, foiţe pentru confecţionarea ţigaretelor, telefoane mobile şi cartele telefonice.

 

Drogurile erau procurate din Spania şi Olanda

Clienţii grupării erau tineri din oraşul Gura Humorului şi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care erau interesaţi de a cumpăra ţigări cu efect halucinogen. Din ancheta DIICOT mai rezultă că drogurile ar fi fost procurate din Spania şi Olanda şi introduse în ţară în colete expediate pe numele membrilor grupării infracţionale şi preluate de diverşi intermediari.

 

Cantitate mare de droguri deja confiscată în acest dosar

Un amănunt foarte interesant este legat de faptul că pe perioada în care gruparea a fost monitorizată au fost realizate capturi de aproximativ 300 de grame de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv. Cu alte cuvinte, funia s-a strâns tot mai tare în jurul gâtului celor care se ocupau de această afacere ilegală.

Ieri după-amiază, audierile erau încă în toi, fără a fi luate încă măsuri cu privire la suspecţi. Cel puţin o parte din aceştia urmau foarte probabil să fie reţinuţi în arestul poliţiei judeţene, în baza ordonanţelor pentru 24 de ore. 

La percheziţiile de ieri au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, precum şi jandarmi. 

 

Numeroşi consumatori, prinşi în flagrant în ultimul an

Acţiunea de ieri a DIICOT era oarecum previzibilă, având în vedere numărul mare de consumatori despre care s-au adunat date în ultima perioadă de timp. 

Pe parcursul anului trecut, 50 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, au fost prinşi cu droguri de patrulele de jandarmi. Tinerii au fost prinşi în parcuri, în maşini, în parcări sau în zona adiacentă şcolilor. Cei mai mulţi consumatori fumau canabis sau marijuana ori etnobotanice. Cele mai multe cazuri surprinse în flagrant erau în municipiul Suceava, pe locul doi fiind Gura Humorului. Foarte probabil, de la astfel de cazuri de consumatori prinşi, structurile de combatere a crimei organizate au putut aduna date şi apoi probatoriu faţă de cei care se ocupau de comerţul de droguri.

 

Ultimele grupări mari vizate de DIICOT au fost din Rădăuţi

Ultimele acţiuni mari împotriva unor grupări de dealeri de droguri au fost în vara anului trecut, în zona Rădăuţi. Anchetele DIICOT Suceava din vara anului trecut au vizat două grupări, care aveau clienţi în Rădăuţi, însă şi în municipiul Suceava.

Cel puţin în cazul uneia din grupări, din ancheta DIICOT a rezultat că dimensiunile afacerii erau din ce în ce mai mari. Clienţii la etnobotanice erau din ce în ce mai mulţi, iar la un moment dat substanţele halucinogene au fost amestecate cu prafuri din materiale de construcţii, a mai rezultat din cercetări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanţi de droguri care alimentau numeroşi tineri din Gura Humorului şi Câmpulung, săltaţi de procurorii DIICOT.
 Vizualizări articol: 10431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Traficanţi de droguri care alimentau numeroşi tineri din Gura Humorului şi Câmpulung, săltaţi de procurorii DIICOT5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei