Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bate pasul pe loc

Ancheta în cazul primarului din Mitocu Dragomirnei, o lălăială nejustificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul lui Dănuţ Solcan, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, bate pasul pe loc de luni bune. Din motive necunoscute, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a considerat că nu este competent să soluţioneze dosarul, astfel încât l-a trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Numai că procurorii de aici au considerat că, fiind vorba de infracţiuni comise de un primar de comună, nu au calitatea de a derula ancheta.

În aceste condiţii, s-a cerut un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis că dosarul trebuie soluţionat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Aşa se face că pe data de 28 octombrie 2016, dosarul care-l priveşte pe Dănuţ Solcan s-a întors la parchetul „mamă”. Deşi au trecut mai bine de trei luni de la reîntoarcerea dosarului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nici până astăzi nu s-a dat vreo soluţie, fie de clasare, fie de sesizare a instanţei cu rechizitoriu. Această tergiversare ridică o serie de semne de întrebare, mai ales că nu este vorba de un dosar complex, ci unul care putea fi finalizat în cel mult câteva săptămâni.

Dănuţ Solcan a fost prins în flagrant în ziua de 9 mai 2016, în plină campanie electorală, în timp ce lua şpagă 5.200 de lei de la un cioban din sat pentru a-i prelungi contractul de concesiune a unei suprafeţe din imaşul comunal.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 9 mai 2016 Solcan Dănuţ, primar al comunei Mitocu Dragomirnei, a pretins martorului denunţător suma de 5.300 de lei, din care a primit suma de 5.200 de lei, pentru ca inculpatul să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să facă demersurile necesare în vederea prelungirii unui contract de concesiune a imaşului public", se menţiona la vremea respectivă într-un comunicat de presă remis de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Banii s-au dat în casa unei văduve din comună, dar bancnotele erau însemnate şi asta pentru că denunţătorul a mers mai întâi la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Suceava, unde a povestit ce i-a cerut primarul de la acea vreme, reales ulterior la alegerile din 5 iunie.

„La data de 9 mai 2016, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de luare de mită”, se mai specifica în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Chiar dacă a fost vorba de o infracţiune în flagrant, s-a luat decizia ca Dănuţ Solcan să fie cercetat sub control judiciar. Interesant este că primarul din Mitocu Dragomirnei a contestat această măsură, iar Tribunalul Suceava i-a admis acţiunea, astfel încât în acest moment Dănuţ Solcan nu are absolut nici o interdicţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul primarului din Mitocu Dragomirnei, o lălăială nejustificată.
 Vizualizări articol: 4156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ancheta în cazul primarului din Mitocu Dragomirnei, o lălăială nejustificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei