Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Buget

Tot mai puţini bani de la an la an pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a definitivat lista investiţiilor prioritare pentru 2017, costurile estimative pentru realizarea obiectivelor propuse fiind de 36.000.000 de lei. Suma pare colosală în condiţiile în care bugetul pentru capitolul investiţii, din 2016, a fost de doar 2.400.000 de lei.

De altfel, banii alocaţi investiţiilor din învăţământul superior, de către ministerul de resort, s-au diminuat de la an la an, lucrări importante de modernizare, reabilitare sau extindere fiind ţinute în stand-by.

”Este mult prea puţin pentru ceea ce Universitatea din Suceava îşi propune. Sumele sunt mici la nivel naţional. Pentru acest an, pentru USV, din calculele noastre au rezultat investiţii de circa 36.000.000 de lei, asta fără a pune în calcul noul cămin pentru care Universitatea doreşte finanţare”, a arătat prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector responsabil de baza materială şi probleme studenţeşti.

 

Cămin nou în campusul II de la Moara

În lista proiectelor de investiţii pentru 2017 figurează construirea unui nou cămin studenţesc cu 945 de locuri, noua investiţie fiind estimată la 25.000.000 de lei. Dacă proiectul va fi aprobat, căminul ar urma să fie construit în campusul II de la Moara, terenul trebuind să fie amenajat şi racordat la utilităţi.

Conducerea USV face demersuri pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou cămin studenţesc în condiţiile în care noul program de guvernare în domeniul educaţiei prevede, între altele, şi construcţia a nu mai puţin de 30 de cămine studenţeşti noi.

Cât despre Campusul universitar II, acesta se întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare (la ieşirea din Suceava spre comuna Moara), fiind situat la trei kilometri de actualul campus.

 

Autorizaţie de securitate la incendiu pentru clădirile din campus

Tot pentru 2017, conducerea Universităţii vrea să obţină autorizaţie de securitate la incendiu (PSI) pentru toate corpurile de clădire din campus.

În 2016, USV a alocat circa jumătate de milion de lei pentru acest obiectiv, banii fiind investiţi, printre altele, în instalarea unui sistem de detecţie şi alarmare în Căminul 4 şi Corpul D şi a unui sistem de detecţie şi evacuare a fumului în Auditorium „Joseph Schmidt”.

În acest an, pentru obţinerea tuturor avizelor de funcţionare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, USV trebuie să aloce bani pentru sisteme de iluminat antipanică, potrivit noii legislaţii din domeniu.

Extinderea şi dotarea laboratoarelor, modernizarea acestora şi înlocuirea unor echipamente vechi cu unele de ultimă generaţie sunt alte ţinte ale Universităţii pentru anul în curs, însă fonduri pentru aceste obiective vor fi identificate din alte surse, respectiv proiecte de cercetare sau fonduri structurale.

Reabilitarea Căminului 1 din campus este prinsă din nou pe lista obiectivelor, la fel şi reabilitarea corpului A.

Totodată, în planul operaţional se regăsesc reabilitări ale unor investiţii vizate de USV (pensiunea BiCom, casa Jenica). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai puţini bani de la an la an pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai puţini bani de la an la an pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei