Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Risc profesional

Personalul din sediul Consiliului Judeţean Suceava, expus la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă peste valoarea limită de expunere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Funcţionarii care lucrează în sediul Consiliului Judeţean Suceava, la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi la Direcţia de Drumuri şi Poduri, sunt expuşi la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă peste valoarea limită de expunere, care le poate provoca anxietate sau chiar depresie, dureri de cap, oboseală, migrene, insomnii, tulburări de ritm cardiac sau chiar convulsii. Aşa reiese din buletinele de expertiză redactate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, după ce a analizat condiţiile de muncă ale salariaţilor din CJ şi din o parte dintre unităţile subordonate. Este vorba despre aproximativ 300 de persoane. Alţi angajaţi, de la Muzeul Bucovinei, mai ales cei care lucrează în laboratorul de restaurare, de la Biblioteca Judeţeană şi de la Centrul Cultural Bucovina, sunt expuşi altor riscuri, precum solvenţi organici, agenţi biologici, suprasolicitarea ochilor, stat în picioare timp îndelungat, care le pot provoca afecţiuni dintre cele mai diverse, de la intoxicaţii, alergii şi plăgi, până la arsuri chimice sau astm bronşic profesional.

Angajaţii Bibliotecii au de-a face în primul rând cu praful, expunerea la computer şi suprasolicitare fizică şi neuropsihică.

Funcţionarii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi din centrele de asistenţă subordonate sunt expuşi, în plus, la boli provocate de diverşi agenţi infecţioşi, de substanţele chimice cu care se lucrează (antiseptice, dezinfectante), de suprasolicitarea fizică şi psihică.

 

Praful, zgomotul, lucratul la computer predispun la boli profesionale

La Centrul Cultural ”Bucovina”, cei mai expuşi la afectarea stării de sănătate sunt soliştii vocali, membrii orchestrei şi ai corpului de balet – zgomot de intensitate mare, suprasolicitarea aparatului locomotor, fardul şi pudra, care pot provoca alergii, suprasolicitarea psihică.

Toţi angajaţii Consiliului Judeţean şi ai unităţilor subordonate menţionate care lucrează la computer sunt, de asemenea, conform expertizei DSP, cu risc de boli profesionale. Aceştia ar fi afectaţi de iluminarea ecranului, de fenomenul de vibrare a imaginilor derulate pe ecran, de agenţii biologici existenţi la nivelul tastaturii, de poziţia şezândă prelungită sau de suprasolicitarea neuropsihică. Cei care lucrează la arhivă sunt expuşi şi la praf, iluminat deficitar şi pot risca alunecări sau căderi de la înălţime.

Din aceste motive, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa din ianuarie, un proiect de hotărâre privind acordarea a cinci zile de concediu de odihnă suplimentare personalului din CJ, din Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul Cultural ”Bucovina”,  Muzeul Bucovinei şi Biblioteca Judeţeană. De asemenea, CJ trebuie să realizeze măsurile de sănătate şi securitate la locul de muncă, dispuse de DSP. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalul din sediul Consiliului Judeţean Suceava, expus la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă peste valoarea limită de expunere.
 Vizualizări articol: 4791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 11 voturi
Personalul din sediul Consiliului Judeţean Suceava, expus la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă peste valoarea limită de expunere2.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte