Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cea mai bună regie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Românii de bună-credinţă, dar naivi în esenţa lor, pictează cu sârg pancarte, beau ceai fierbinte şi ies să strige în piaţă pentru îndreptarea democraţiei, care se clatină. Condeiele creatorilor de strigături stradale se dezlănţuiesc, vocile se prind de mijlocel, lozincile tremură la început şi clănţănesc din dinţi, dar apoi biruie gerul: ”Puşcărie / De pomină să fie!”; ”Dragnea, nu uita, / Ţi s-a pleoştit mustaţa!”; ”Sunteţi ticăloşi / Dar la pungă groşi!”

E un bun antrenament pentru coardele vocale şi o bună şansă pentru demonstranţi de a apărea pe canalele de ştiri ale televiziunilor.

Iohannis pare mai puţin interesat de mişmaşurile sale cu chirii şi se dedică apărării naţionale. Îi place piaţa, locul unde îşi poate arăta ultima căciulă de miel şi-şi poate exersa complexul zâmbet hollywoodian. Critică jandarmii, critică puterea, îi încurajează pe demonstranţi. Hai, băieţi!

Lovit de amnezie, sibianul cu vorba schiloadă uită că fără menţinerea febleţei sale Gorghiu în fruntea liberalilor, PSD n-ar fi câştigat alegerile atât de net. Alinuţa a fost fixul lui. A lipit-o de eunucul Blaga, să fie sigur că nu o corupe ăla, cum au corupt-o alţii.

Iar Alinuţa s-a slobozit şi a făcut ce a vrut cu listele, ca nu cumva vreo lichea din partid să piardă parlamentul. Toate secăturile din PNL strigă jos corupţia. E şi botoşăneanca Raluca Turcan acolo, e şi profesionista Valeria Schelean, care a făcut în mandatele sale doi copii: unul cu Gruia Stoica, altul cu Tudor Chiuariu. Asta a înţeles ea din politică. Scriitorul Dan Lungu, directorul festivalului - literar şi de făcut bani personali – FILIT, e la fel de activ, de parcă ar fi turnat în el o cisternă plină cu ”Red Bull”.

Doar un înţelept, care a citit trei biblioteci despre manifestaţii de stradă, vede în spate e o regie subtilă. Dar nu vă bucuraţi degeaba, gândindu-vă la vreun Radu Jude sau Cristian Mungiu. De data asta, regizorul nu e român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai bună regie.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 15 voturi
Cea mai bună regie3.6515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte