Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fenomen îngrijorător

Adolescenţii infractori devin tot mai numeroşi pe zi ce trece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava atrag atenţia asupra unui fenomen care tinde să genereze mari probleme. Este vorba de adolescenţii infractori, tineri care comit fapte penale la vârste foarte fragede. Mai grav este faptul că în unele cazuri aceşti copii sunt trimişi la furat chiar de propriii părinţi, care îi transformă astfel în infractori cu şanse mici de a se integra ulterior în societate.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe situaţii care i-au determinat pe poliţişti să le atragă atenţia părinţilor că procedează total eronat.

Doi tineri de numai 15 ani au ajuns în arestul poliţiei pentru furturi şi tâlhării după ce pe numele lor s-au emis ordonanţe de reţinere. Ulterior, unul din ei a fost arestat pentru 30 de zile, iar celălalt a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Vineri s-au înregistrat alte două situaţii similare. Un tânăr de 15 ani, din Zvoriştea, a fost arestat după ce a atacat în plină stradă trei femei în vârstă, dar şi un bărbat de 84 de ani, cărora le-a sustras genţile.

În aceeaşi zi, un alt tânăr de 15 ani, din Rădăuţi, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Minorul este principalul suspect în cazul mai multor infracțiuni de furt comise pe raza municipiului Rădăuți.

Poliţiştii le cer insistent părinţilor să nu încurajeze şi să nu-şi împingă copiii minori către această zonă periculoasă a infracţionalităţii. Mulţi dintre părinţi încă au impresia că un minor nu răspunde pentru faptele sale, ceea ce este total eronat.

Potrivit legislaţiei, doar minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu răspund penal. În cazul celor care au vârsta între 14 şi 16 ani răspunderea penală intervine numai dacă se dovedeşte că au săvârşit fapta cu discernământ, în timp ce la minorii peste 16 ani răspunderea penală este exact ca în cazul unui adult.

Reprezentanţii IPJ Suceava mai spun că faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate, dar cu anumite excepţii. Mai exact, acesta poate fi reţinut şi arestat dacă a mai săvârşit o infracţiune pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat, respectiv atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescenţii infractori devin tot mai numeroşi pe zi ce trece.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adolescenţii infractori devin tot mai numeroşi pe zi ce trece5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte