Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din toamnă

Universitatea „Ştefan cel Mare” menţine valoarea tarifelor de cazare în cămine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru anul universitar care va debuta în toamnă, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) nu va majora valoarea taxelor de cazare în căminele instituţiei, cuantumul acestora fiind menţinut la nivelul celor din anul în curs.

În funcţie de confortul şi facilităţile camerelor de cazare, studenţii vor plăti sume începând de la 90 de lei pe lună şi ajunând la 360 de lei. Taxe simţitor mai mici vor achita studenţii bugetaţi sau ai căror părinţi sunt cadre didactice.

Universitatea din Suceava are în administrare cinci cămine studenţeşti, însă căminul din corpul N, de pe strada Universităţii, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor. Acesta a fost inaugurat în toamna lui 2014, are 21 de camere a câte două locuri, fiind cotat cu cel mai mare grad de confort.

 

Care sunt tarifele în căminele Universităţii Suceava

Căminul 1 situat în campusul Universităţii dispune de 280 de locuri dispuse în 70 camere a câte patru locuri, iar duşurile şi grupurile sanitare sunt la comun.

Căminul 1 este singurul care nu a fost reabilitat în aceeaşi măsură precum celelalte, pentru planurile de modernizare fiind necesari circa şase milioane de lei. Reprezentanţii USV iau în calcul inclusiv o supraînălţare a clădirii pentru a se mai câştiga câteva locuri de cazare, dar şi o recompartimentare a clădirii pentru ca un grup sanitar să deservească cel mult două camere.

Preţul de cazare pentru anul universitar 2017-2018 este cuprins între 90 lei şi 270 lei pentru o lună. 90 de lei va plăti un student bugetat, cu părinţi cadre didactice, iar 270 de lei este suma lunară pe care trebuie să o lase la casierie un student cu taxă.

Cât despre căminul 2, acesta este situat tot în campus, dispune de 337 de locuri în camere de câte trei sau patru paturi, fiecare cu grup sanitar propriu şi duşuri. Fiecare cameră este dotată cu televizor şi frigider, în clădire fiind amenajate şi oficii de preparare a hranei, dotate cu plite electrice, precum şi o spălătorie. Pentru un loc, studenţii bugetaţi vor scoate din buzunare 190 de lei pe lună (140 de lei pentru cei cu părinţi cadre didactice), iar studenţii nesubvenţionaţi de stat vor plăti 330 de lei.

Căminul 3, de pe strada Mihai Viteazu, are 176 de locuri de cazare, camere a câte două locuri, cu grup sanitar propriu.

Tarifele pentru studenţii fără taxă sunt de 210 lei/lună (160 de lei pentru studenţii bugetaţi cu părinţi cadre didactice), iar pentru cei cu taxă, sunt de 350 de lei.

Căminul 4 situat pe strada Scurtă are camere cu două sau trei paturi, cu grup sanitar propriu.

În clădire sunt amenajate cinci oficii de preparare a hranei dotate cu plite electrice şi hote, iar la subsolul căminului este amenajată o spălătorie. Preţul pe locul de cazare pentru anul universitar 2017-2018 este de 210 de lei (în cameră cu trei locuri) sau 220 de lei (în cameră cu două locuri) pentru studenţii bugetaţi şi de 350 de lei sau 360 de lei pentru cei cu taxă. De asemenea, cei a căror părinţi sunt cadre didactice beneficiază de reduceri.

 

Proiecte pentru suplimentarea locurilor de cazare

Capacitatea căminelor Universităţii este de circa 1.100 de locuri, însă, anual, peste 2.000 de cereri de cazare nu pot fi onorate. În acest sens, conducerea USV a demarat mai multe demersuri de suplimentare a spaţiilor de cazare, printre care cumpărarea unor imobile din municipiul Suceava şi transformarea lor în cămine studenţeşti. Într-o primă fază, vizate au fost pensiunea BiCom şi Casa Jenica. Totodată, USV face demersuri pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou cămin studenţesc, în condiţiile în care noul program de guvernare în domeniul educaţiei prevede, între altele, şi construcţia a nu mai puţin de 30 de cămine studenţeşti noi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” menţine valoarea tarifelor de cazare în cămine.
 Vizualizări articol: 2252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” menţine valoarea tarifelor de cazare în cămine5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte