Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Ambulanţe chemate la urgenţe, ţinute în loc de maşinile care blochează o intersecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema parcărilor neregulamentare, din categoria celor care încurcă vădit traficul, îşi atinge zilnic apogeul pe strada Scurtă din municipiul Suceava, drumul pe care ies maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava atunci când pleacă la urgenţe, spre bulevardul principal al oraşului. Faptul că pe strada Scurtă sunt mai multe instituţii publice importante, iar locurile de parcare sunt inexistente, este o realitate evidentă, însă pe de altă parte şoferii care parchează în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul 1 Mai, artera principală a Sucevei, chiar sub indicatorul de oprire interzisă, nu au absolut nici o scuză. Asta pentru că o bandă de deplasare este blocată mai tot timpul zilei, iar ambulanţele sunt adesea blocate în coloană în trafic. Iar faptul că o viaţă poate fi pierdută din cauza unei întârzieri de câteva minute nu este doar o vorbă aruncată în vânt.

 

Poliţiştii locali acţionează în zonă, dar problema rămâne nerezolvată 

Mai concret, pe sensul de deplasare de pe strada Scurtă spre bulevardul 1 Mai, pentru şoferii care fac la dreapta, spre Spitalul Judeţean, semaforul este pus pe intermitent, tocmai pentru ca aceste maşini să nu rămână în intersecţie. Cum de cele mai multe ori această bandă pentru viraj este blocată de maşinile oprite neregulamentar, automat şi cei care fac dreapta trebuie să rămână pe a doua bandă, în aşteptarea culorii verzi a semaforului. Aşa apar coloane lungi de maşini pe acest sens de mers, iar pentru şoferii de ambulanţe este deosebit de riscant să intre pe contrasens şi să iasă în intersecţie, vizibilitatea fiind foarte redusă.

Poliţiştii locali merg aproape zilnic în această zonă şi lasă pe parbrizele autoturismelor parcate neregulamentar înştiinţări privind abaterea comisă. Aşa s-a întâmplat şi acum două zile, când reporterii Monitorului de Suceava au surprins o astfel de acţiune de constatare a opririlor neregulamentare, pe strada Scurtă. Conform modului de lucru al Poliţiei Locale Suceava, maşinile sunt fotografiate, iar şoferii sunt invitaţi la sediul Poliţiei Locale. Aici, aceştia scapă fie cu un avertisment scris şi 3 puncte de penalizare, fie sunt amendaţi, în funcţie de aprecierea agentului constatator. Poate că numărul de avertismente ar trebui însă limitat, în cazurile precum cel de pe strada Scurtă, unde maşinile lăsate în zona amintită ţin pe loc ambulanţele. Anul trecut, din 1.334 de opriri şi staţionări neregulamentare constatate de poliţiştii locali în municipiul Suceava, doar 305 s-au lăsat efectiv cu amenzi. 

 

Managerul Serviciului de Ambulanţă: „Aceste maşini parcate la ieşirea de pe strada Scurtă ne îngreunează groaznic munca”

Reporterii Monitorului de Suceava au vorbit despre acest subiect cu doctorul Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava. Acesta a confirmat că problema este una veche şi acută.

„Aceste maşini parcate la ieşirea de pe strada Scurtă ne îngreunează groaznic munca. De multe ori ambulanţele pierd timp preţios în coloana care se formează. Stăm cu girofar în coloană şi pierdem de multe ori câte 3-4 minute, care pot fi decisive pentru viaţa unui om. Sunt situaţii în care şoferul de pe ambulanţă pur şi simplu nu are cum să-şi facă loc şi să pătrundă în intersecţie, riscul unui accident fiind foarte mare”, a explicat doctorul Alexandru Lăzăreanu.

El s-a plâns că întârzierile provocate în general de traficul aglomerat din Suceava se sparg mai tot timpul în capul personalului de pe ambulanţă, care are de îndurat reproşurile aparţinătorilor celor care au probleme grave de sănătate.

 

Maşinile unor poliţişti, parcate în locul în care sunt blocate ambulanţele

Mai mulţi dintre cei care cunosc bine problema maşinilor parcate lângă intersecţia dintre strada Scurtă şi bulevardul 1 Mai ne-au confirmat că printre cei care parchează neregulamentar acolo sunt şi poliţişti care vin la serviciu. Este vorba de poliţişti de la diferite structuri care îşi au sediul în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi care îşi parchează neregulamentar maşinile personale atunci când vin la serviciu şi le lasă acolo ore întregi, până la terminarea programului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţe chemate la urgenţe, ţinute în loc de maşinile care blochează o intersecţie.
 Vizualizări articol: 5169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ambulanţe chemate la urgenţe, ţinute în loc de maşinile care blochează o intersecţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei