Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trist, dar adevărat!

Sinistrul prag de 100 de morţi în accidente a fost depăşit anul trecut pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pe anul 2016, finalizată şi prezentată pe 1 februarie, arată că problematica rutieră rămâne una foarte acută în Suceava. Paradoxal, deşi numărul de accidente grave a scăzut, consecinţele au fost mai grave, iar numărul celor decedaţi în accidente a depăşit pragul de 100 de persoane. Şi în 2016, Suceava a rămas pe un nedorit loc I la număr de morţi în accidente în România.  Aceasta este din păcate cea mai tristă parte a acestei analize de bilanţ, iar obiectivul principal al conducerii IPJ Suceava este ca, în 2017, după mai mulţi ani de creştere, să se înregistreze în sfârşit o scădere a numărului de morţi în accidente.

 

105 oameni au murit anul trecut în accidente în Suceava

Conform analizei de bilanţ, în 2016, pe drumurile din judeţul Suceava au avut loc 298 de accidente grave, cu 29 mai puţine decât în anul 2015. În urma celor 298 de accidente s-au înregistrat 105 persoane decedate, cu 16 în plus faţă de anul 2015. De asemenea, s-au înregistrat 230 de persoane rănite grave, cu 52 mai puţine decât pe parcursul lui 2015.

Analiza arată că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers a dus la producerea a 67 de accidente grave, soldate cu 31 de persoane decedate şi 55 rănite grav, aceasta fiind principala cauză a tragediilor rutiere de pe şosele.

A doua cauză a accidentelor este indisciplina pietonală. Nu mai puţin de 38 de accidente grave s-au petrecut anul trecut în judeţ după traversări neregulamentare, în urma cărora 13 pietoni au murit, iar 25 au fost răniţi grav.

A treia cauză a accidentelor este legată de abateri comise de biciclişti: 31 de accidente, cu nouă persoane decedate şi 22 rănite grav.

 

Suceava, ridicată în topul tragediilor de pietoni şi biciclişti

Ultimele două cauze, legate de pietoni şi biciclişti, care de multe ori pur şi simplu au căzut în drum ori au intrat în faţa unor maşini, pe fondul consumului de alcool, reprezintă o particularitate a judeţului Suceava. Astfel de accidente sunt în Suceava cu mult peste media la nivel naţional.

Acest aspect deosebit de important a fost puternic subliniat şi în analiza de bilanţ a poliţiştilor suceveni: „Evoluţia accidentelor cu consecinţe grave evidenţiază faptul că anul 2016 este al treilea an consecutiv când numărul acestora scade, fiind înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere grave din ultimii opt ani, însă creşte numărul persoanelor decedate, unele având drept cauză neglijenţa participanţilor la trafic, în calitate de biciclist, căruţaş, mopedist, care s-au autoaccidentat, nefiind implicat un alt vehicul”.

 

Aproape 24.000 de amenzi şi 400 de infracţiuni

În încercarea de a reduce numărul de accidente cu consecinţe grave, poliţiştii rutieri au avut un grafic intens de acţiuni de control în trafic.

La capitolul infracţiuni la regimul rutier, în anul 2016 au fost întocmite 398 de dosare penale, cu 79 în plus faţă de anul 2015. Şi la capitolul amenzi s-a înregistrat o creştere, ajungându-se la nu mai puţin de 23.599 de contravenţii constatate (+794 amenzi). Tot pe parcursul anului trecut, au fost suspendate 3.259 de permise de conducere, cu 506 mai puţine decât în anul 2015.

 

Şeful IPJ speră ca 2017 să aducă scăderi la numărul de decedaţi în accidente. Prima lună a adus o mică reuşită    

Inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Dorel Aicoboae, speră ca anul 2017 să fie unul în care, după mult timp, numărul de persoane decedate în accidente rutiere să scadă. Pentru acest obiectiv, pe parcursul lunii ianuarie, s-au organizat acţiuni de control în trafic de mare amploare, pe mai multe zile, ridicându-se la fiecare sfârşit de săptămână zeci de permise de conducere şi fiind constatate zeci de infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate sute de amenzi, la fiecare sfârşit de săptămână, pentru viteză excesivă.

Chiar dacă anul este la început, o primă mică reuşită este că în ianuarie 2017 sunt scăderi atât în ceea ce priveşte numărul de accidente grave, cât şi de persoane decedate, comparativ cu ianuarie 2016.

Inspectorul-şef a transmis că pe tot parcursul anului 2017 se vor continua acţiunile de control în trafic cu efective suplimentare, practica arătând că atunci când în stradă sunt mulţi poliţişti şi multe radare nu au loc accidente grave.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinistrul prag de 100 de morţi în accidente a fost depăşit anul trecut pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 4902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sinistrul prag de 100 de morţi în accidente a fost depăşit anul trecut pe şoselele judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei