Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Şi totuşi, peluzării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aş începe cu o zicere a lui Adrian  Georgescu, fost (din păcate!) editorialist la Gazeta Sporturilor: ţară fără fotbal, dar cu galerii de fotbal. Desigur, constatarea a fost emisă în urma violenţelor cu care s-a încheiat protestul din Piaţa Victoriei. Cea mai vizibilă galerie din ultima vreme a fost cea a lui Dinamo, mai ales după coregrafia aia de la meciul Stelei cu Manchester City. Printr-unul din liderii ei, se lipise şi de show-ul de la candidatura lui Ponta la preşedinţie, dar acolo să zicem că a fost pe bani, că doar n-or fi făcut-o din convingere. Discuţia despre apropierea ultraşilor alb-roşii de PSD cred că este cam forţată, mai ales că patronul Negoiţă pur şi simplu îi înnebuneşte cu campania de transferuri, pe care a aruncat-o efectiv în derizoriu. Asta au şi susţinut cei din „Peluza Cătălin Hâldan” într-un comunicat oficial, dar acolo sunt nişte băieţi care se pricep bine la „piar”. Că ei sunt de fapt împotriva PSD, aşa cum afirmă, s-a putut constata şi din transmisia meciului de handbal dintre Dinamo şi Steaua, de pe DigiSport, la care comentatorul şi-a cerut scuze pentru ceea ce răzbătea în microfoanele de fond. Sigur, echipa adversă şi-a atras grosul injuriilor, dar n-a scăpat nici PSD, ultraşii anunţându-şi astfel intenţia de a se deplasa la Guvern. Că în lupta lor cu jandarmii li s-au alăturat ultraşi rivali e plauzibil, steliştii şi rapidiştii neavând oricum activitate. Ideea e că nu contează cum se situează aceşti oameni faţă de motivul protestelor din ţară, ei aşa înţeleg că se protestează. Tot aşa înţeleg că trebuie să se facă şi la meciurile de fotbal, altfel nu ar avea farmec pentru ei. De-aia la meciul cu Polonia a aruncat ăla cu petarda înspre Lewandovski, de-aia galeria rapidistă a aruncat torţe înspre suporterii polonezi. Iar peste toate, duşmanii lor sunt stuarzii şi jandarmii, nici ei uşi de biserică, aşa că un protest stradal li se pare un prilej foarte nimerit de a plăti nişte poliţe, camuflându-se printre participanţii paşnici. De fapt, din comunicatul ultraşilor dinamovişti se poate reţine negarea oricărei premeditări, sugerând răspunderea individuală. S-a demodat haita, câinii sunt mai nou pe cont propriu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi totuşi, peluzării.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şi totuşi, peluzării5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei