Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape sigur

„Poliţie locală”, din toamnă, în oferta Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de studii „Poliţie locală” are toate şansele să fie activat începând din toamna acestui an. Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat înfiinţarea acestei specializări, care ar urma să funcţioneze în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Dosarul pentru activarea acestui nou program urmează să primească avizul Senatului instituţiei, în şedinţa din data de 9 februarie, pentru ca ulterior dosarul în vederea autorizării provizorii să fie depus la ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior).

Decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative (FDSA), Camelia Ignătescu, a menţionat că au fost făcute o parte dintre demersurile necesare, adăugând că„dosarul este gata până în cel mai mic detaliu, a fost pregătit cu atenţie. Vrem ca în luna martie să fie trimis către ARACIS pentru obţinerea autorizaţiei provizorii de funcţionare şi sper ca lucrurile să meargă bine pentru ca în vară să putem organiza admitere pentru această specializare. În mod normal, dacă nu vor fi întârzieri, vom reuşi să pornim programul începând cu anul universitar 2017-2018”, a explicat Camelia Ignătescu. Programul va avea o durată de trei ani de zile.

În cazul în care va fi activat, media de admitere va fi reprezentată de media examenului de bacalaureat în proporţie de 60% şi nota la proba scrisă de Limba şi literatura română a examenului de bacalaureat în proporţie de 40%. Pentru a fi declaraţi admişi candidaţii trebuie să promoveze şi Proba de testare a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive, probă finalizată cu Admis/Respins.

Candidaţii care se înscriu la concursul organizat pentru programul de studii „Poliţie locală” sunt obligaţi să prezinte şi adeverinţă medicală tip eliberată de medicul de familie cu menţiunea „Clinic sănătos. Apt pentru înscrierea la facultate” şi electrocardiograma (ECG) efectuată şi interpretată la un medic specialist cardiolog care să specifice „ECG (sau EKG) normală”. Adeverinţa de la medicul de familie va fi adusă împreună cu actele medicale menţionate mai sus şi va fi vizată de medic cu menţiunea „Apt pentru examen de admitere la programul de studii Poliţie locală”.

La nivel naţional, specializarea de „Poliţie locală” funcţionează în cadrul mai multor universităţi – Universitatea din Oradea, Universitatea “Ovidius” Constanţa, Universitatea “Spiru Haret” Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucureşti etc.

Tot în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Suceava se parcurg şi etapele pentru autorizarea programului de masterat „Politici publice în sănătate”, cu o durată de doi ani.

 

USV pregăteşte şi autorizarea programului Limba chineză

Universitatea „Ştefan cel Mare” pregăteşte autorizarea programului Limba şi literatura chineză – O limbă şi literatură modernă (franceză/engleză/germană/spaniolă/italiană/ucraineană)/Limba şi literatura română, din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC).

„Sperăm să primim aprobările necesare, însă e puţin probabil să putem demara admitere anul acesta. Cel mai probabil vom începe de anul următor. Analiza şi validarea dosarului, vizitele ARACIS, sunt chestiuni care pot dura”, a menţionat Luminiţa Turcu, decanul FLSC.

Aceasta a mai explicat că reprezentanţii USV au stabilit o serie de contacte cu o universitate din China, urmând ca parteneriatul să fie fructificat odată cu demararea programului. Totodată, la USV sunt deja doi lectori din China care predau limba chineză în cadrul Clubului de Studii Asiatice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poliţie locală”, din toamnă, în oferta Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 5968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
„Poliţie locală”, din toamnă, în oferta Universităţii „Ştefan cel Mare”2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei