Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2017 - Anul XXII, nr. 15 (6431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recidivist

Individul care a violat o femeie în stradă: eliberat cu 839 de zile mai devreme şi condamnat în Italia pentru evadare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 31 de ani arestat preventiv pentru viol şi tâlhărie calificată, pentru o faptă deosebit de gravă, victimă fiind o femeie în vârstă de 56 de ani, care a fost violată în plină stradă şi lăsată fără telefonul mobil, este un individ cu un cazier ce conţine fapte grave, de la mai multe tâlhării şi până la o infracţiune de evadare, pentru care a fost condamnat în Italia.

În România, Cristi Virgil Hotea a fost condamnat din anul 2004 la 7 ani şi 6 luni de închisoare, însă a fost eliberat condiţionat, cu un rest de pedeapsă foarte mare.

 

Femeie violată în stradă prin teroare 

Fapta de viol pentru care a fost arestat Hotea este din seara zilei de 23 decembrie 2016. Atunci, în jurul orei 21.30, femeia în vârstă de 56 de ani, din Rădăuţi, se întorcea de la o prietenă şi mergea spre casă, pe strada Calea Cernăuţi. Un individ necunoscut care a urmărit-o a devenit coşmarul ei.

„Sub ameninţări, a condus-o pe victimă pe o alee laterală de pe strada Calea Cernăuţi şi, prin constrângere, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta, până la ora 23:30, după care, prin ameninţări, a sustras telefonul mobil al victimei şi a fugit într-o direcţie necunoscută’, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Femeia a suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale. Femeia nu s-a împotrivit şi nu a strigat după ajutor, deşi au fost martori care au trecut prin zonă, declarând că i-a fost frică să nu fie omorâtă.

După ce au adunat probatoriu, marţi, 17 ianuarie, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi au efectuat mai multe percheziţii la Dorneşti şi l-au ridicat pe suspectul Cristi Virgil Hotea. Tânărul în vârstă de 31 de ani a fost mai întâi reţinut 24 de ore, după care, miercuri, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

Eliberat cu 839 de zile mai devreme

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au explicat, într-un comunicat de presă, faptul că la baza propunerii de arestare preventivă au stat şi datele ce caracterizează persoana inculpatului şi faptul că acesta a persistat infracţional. Condamnat definitiv în 2006 pentru infracţiuni de tâlhărie, la 7 ani şi 6 luni de închisoare, suceveanul a beneficiat de o eliberare condiţionată foarte avantajoasă.

„Inculpatul a fost eliberat condiţionat pe parcursul anului 2009, rămânând cu un rest de executat de 839 zile, săvârşind astfel faptele din prezenta cauză în stare de recidivă”, au explicat procurorii.

 

Furt şi evadare, în Italia

Din datele pe care le avem rezultă că tânărul a mai comis şi alte infracţiuni după 2009, însă pe teritoriul Italiei. El a fost condamnat în Italia pentru implicarea în furtul unui microbuz. Presa italiană a scris că, pentru a scăpa, suceveanul l-a lovit pe şofer, după care a demarat în trombă. 

Mai mult, supus arestului la domiciliu în Italia, acesta a fugit, fiind condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare pentru evadare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a violat o femeie în stradă: eliberat cu 839 de zile mai devreme şi condamnat în Italia pentru evadare.
 Vizualizări articol: 5468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul care a violat o femeie în stradă: eliberat cu 839 de zile mai devreme şi condamnat în Italia pentru evadare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti “Grisine” de pui cu caşcaval O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate. Această reţetă este ideală mai ales pentru cazul în care casa se umple subit de colegii copiilor, care vor ronţăi cu plăcere... Citeşte