Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2017 - Anul XXII, nr. 15 (6431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment solemn

53 de agenţi de poliţie încadraţi din sursă externă au depus ieri jurământul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 53 de agenţi de poliţie încadraţi din sursă externă în urma concursului din a doua parte a anului trecut, după o concurenţă acerbă, au depus ieri jurământul de credinţă, în cadrul unei ceremonii organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 53 de poliţişti au jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi. Jurământul a fost depus în faţa şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Dorel Aicoboae. Acesta a citit mesajul şefului Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Despescu. Le festivitate au participat şi şefii structurilor de poliţie din judeţ care îi vor avea în subordine pe noii lor colegi. 

Cei 53 de agenţi încadraţi din sursă externă se alătură celor 51 din prima serie din 2016, care au depus jurământul la mijlocul anului trecut.

Noii poliţişti vor participa, în perioada februarie-aprilie a.c., la cursuri de iniţiere în carieră, la instituţii de învăţământ ale Poliţiei Române. După o perioadă de 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare.

Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament şi să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi poliţiei rutiere, în funcţie de posturile pentru care au optat. De asemenea nu vor avea acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţii şi a avizelor necesare. După examenul de definitivare, agenţii vor avea aceleaşi drepturi ca şi colegii lor.

Aceste încadrări de poliţişti din sursă externă s-au făcut ca soluţie pentru rezolvarea rapidă a deficitului de poliţişti. Deficitul a apărut pe fondul pensionărilor masive din ultimul an. Agenţi, dar şi ofiţeri cu funcţii de conducere au profitat de prevederile legale favorabile şi au ieşit în număr foarte mare la pensie. Numai la nivel de posturi comunale de poliţie din judeţ, peste 30 de posturi de şef de post au rămas vacante şi sunt scoase la concurs. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 53 de agenţi de poliţie încadraţi din sursă externă au depus ieri jurământul.
 Vizualizări articol: 6021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
53 de agenţi de poliţie încadraţi din sursă externă au depus ieri jurământul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti “Grisine” de pui cu caşcaval O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate. Această reţetă este ideală mai ales pentru cazul în care casa se umple subit de colegii copiilor, care vor ronţăi cu plăcere... Citeşte