Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2017 - Anul XXII, nr. 15 (6431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Şi-aşa s-a emancipat femeia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revista „Rolling Stone” a scos pe piaţă, luna asta, un număr de colecţie, dedicat fenomenului „groupies”. E vorba despre acele tinerele - obligatoriu frumoase, uneori adolescente şi provenite din familii foarte bune - care însoţeau formaţii mari de rock în turnee.

Scopul: unul artistic, de ordin muzical, dar şi artistic sexual. Se combinau cu toţi. Pe rând, iar cele mai grăbite îi luau pe toţi deodată. Nu iertau pe nimeni. Nici pe cei de la Alice Cooper, nici pe dezaxaţii de la Led Zeppelin, nici pe domnii de la Eagles, nici pe zăpăciţii de la Van Halen. Şi nici pe Mick Jagger, evident, care nu putea lipsi de la petrecere.

Acesta era fixul fetelor groupies. Acesta era crezul lor în viaţă. Să-şi completeze un CV sexual remarcabil, cu care să se poată da mari în faţa fetelor. Cine îl prindea de mădular pe Jimmy Page, avea impresia că l-a prins pe Dumnezeu.

Să ne înţelegem. Erau anii ‘70. Trăsăturile feminismului începeau să se contureze. Muzica rock însemna răzvrătire, însemna sex, însemna să tragi din iarbă până te ia cu ambulanţa. Rockul însemna putere. Şi mai trebuie să admitem că fetele erau oricum cu mult deasupra nepoatelor de azi, care îşi fac un ideal din a se combina cu fotbalişti.

Se întâmpla ca aceste paraşute de consum muzical să rămână cu burta la gură. Unele avortau, altele năşteau. Astfel a venit pe lume actriţa Liv Tyler, de exemplu. Maică-sa nici nu ştia care e tatăl. Până la urmă, s-a stabilit că e Steve Tyler, de la formaţia Aerosmith. Frumuşică şi deşteaptă, Liv Tyler se mândreşte azi că are mai mulţi taţi. Noi, cei de rând, avem doar unul. Cel puţin asta ştim.

Alte groupies au cochetat cu nemurirea în alt fel: şi-au publicat memoriile. Este cazul Pamelei des Barres, cea care şi-a povestit cariera sexuală cu toţi depravaţii din muzica rock.

Târfuliţele groupies au inspirat filme, cărţi şi cântece. Vă recomand pe YouTube „Fox on the run”, cântat de grupul The Sweet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-aşa s-a emancipat femeia.
 Vizualizări articol: 2021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Şi-aşa s-a emancipat femeia4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti “Grisine” de pui cu caşcaval O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate. Această reţetă este ideală mai ales pentru cazul în care casa se umple subit de colegii copiilor, care vor ronţăi cu plăcere... Citeşte