Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2017 - Anul XXII, nr. 13 (6429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După căutări

Cinci copii fugiţi de acasă şi dintr-un centru de ocrotire au fost găsiţi şi salvaţi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fuga unor copii de acasă sau dintr-un centru de ocrotire le-a dat bătăi de cap poliţiştilor, care au reuşit până la urmă să dea de urmele micuţilor şi să-i înapoieze familiei sau dascălilor care au grijă de ei. În condiţii de iarnă grea, fără a avea vreun plan, copiii care au luat decizia de a fugi s-au expus la riscuri enorme, fiind salvaţi la limită de poliţiştii care şi-au intensificat activităţile de patrulare şi investigare pentru a-i găsi la timp. Numai în zilele de duminică şi luni, poliţiştii suceveni au reuşit să identifice cinci astfel de copii şi să-i salveze înainte de a fi prea târziu.

Primul caz instrumentat de oamenii legii a fost cel de dispariţie a doi copii, fugiţi dintr-un centru de ocrotire din judeţ, duminică după-amiază, în jurul orei 15.00. Patrulele de poliţie constituite în acest scop au reuşit, în jurul orei 18.00, identificarea celor doi copii de 11 ani în apropierea pădurii de la marginea satului Siliştea Nouă, într-o zonă izolată, unde există cantităţi mari de zăpadă. Cei doi copii au fost preluaţi şi predaţi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Suceava.

Peste doar o zi, luni la prânz, în jurul orei 14.30, o bătrână de 92 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat la Secţia de Poliţie Burdujeni dispariţia nepotului ei în vârstă de 11 ani, din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani. Bătrâna a povestit că băiatul plecase la şcoală dimineaţă şi nu mai ştie nimic de el. Poliţiştii au stabilit astfel că băiatul este crescut de bunici de mulţi ani, de când părinţii lui s-au despărţit, şi a avut mai multe plecări de acasă.

Poliţiştii au aflat că în acea dimineaţă, în jurul orei 11.00, băiatul de 11 ani a părăsit şcoala împreună cu alţi minori, doi fraţi, unul de 10 ani şi un altul de 8 ani, din comuna Hânţeşti. Cu ocazia cercetărilor s-a aflat că băiatul mai mare mai plecase de acasă împreună cu cei doi prieteni, fiind găsiţi atunci în municipiul Suceava, la Paşcani sau în municipiul Bacău, unde au ajuns cu trenul. În urma căutărilor intense, cei trei copii au fost localizaţi în apropierea Gării Burdujeni, după aproximativ trei ore. Pentru clarificarea motivelor care i-au determinat pe cei trei micuţi să fugă, ei au fost internaţi la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Suceava. Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau persoanelor cu responsabilităţi să supravegheze îndeaproape minorii şi să încerce găsirea unui răspuns la problemele cu care se confruntă aceşti copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci copii fugiţi de acasă şi dintr-un centru de ocrotire au fost găsiţi şi salvaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci copii fugiţi de acasă şi dintr-un centru de ocrotire au fost găsiţi şi salvaţi de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei