Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2017 - Anul XXII, nr. 13 (6429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luna viitoare

Aproape 3.500 de familii din judeţ vor lua bani mai mulţi pentru creşterea copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creşterea salariului minim pe economie aduce bani în plus şi pentru părinţii care au copii mici şi beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea acestora. Beneficiari sunt cei care încasează indemnizaţia minimă, care din luna februarie va fi majorată în raport cu 85% din salariul minim brut pe economie. La nivelul judeţului Suceava măsura este una foarte importantă şi de larg interes, în condiţiile în care majoritatea părinţilor încasează indemnizaţia minimă.

Concret, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Suceava se regăsesc 4.941 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, din care 3.458 au indemnizaţia minimă. Aceştia vor încasa după creşterea salariului minim o indemnizaţie majorată de la 1.063 de lei la 1.233 de lei. La această sumă se adaugă şi alocaţia standard de 200 de lei pentru fiecare copil. Aşadar, în noile condiţii, părinţii aflaţi în această situaţie vor încasa în total suma minimă de 1.433 de lei. Părinţii aflaţi acum în plată au toate motivele să fie mulţumiţi în condiţiile în care până la mijlocul anului trecut indemnizaţia plus alocaţia copiilor se cifra în jurul sumei de 800 de lei.

Odată cu indemnizaţia de creştere a copilului va creşte şi stimulentul de inserţie, de asemenea nou introdus, din vara anului trecut. Stimulentul de inserţie, conform legislaţiei, se poate prelungi până la vârsta de 3 ani a copilului sau până la vârsta de 4 ani a copilului cu handicap. Condiţia este ca părintele să realizeze venituri cu 60 de zile înainte de a împlini copilul 2 ani. Cu alte cuvinte, cine se întoarce la serviciu cu două luni mai repede decât perioada de 2 ani, beneficiază pentru încă un an de stimulentul de inserţie. Stimulentul are acum cuantumul de 531 de lei lunar, însă va creşte până la jumătate din valoarea indemnizaţiei. Aşadar, peste 600 de lei pe lună.

Indemnizaţia pentru creşterea copiilor se acordă părinţilor care au realizat venituri în 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Noile majorări, din luna februarie, urmează a fi comunicate oficial Agenţiilor Judeţene pentru Prestaţii Sociale în perioada următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.500 de familii din judeţ vor lua bani mai mulţi pentru creşterea copiilor.
 Vizualizări articol: 7100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.500 de familii din judeţ vor lua bani mai mulţi pentru creşterea copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei