Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2017 - Anul XXII, nr. 13 (6429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Dezbaterea „Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Televiziunea Intermedia Suceava, cu sprijinul Asociaţiei SEVA, organizează miercuri, 25 ianuarie, de la ora 17.00, în Aula din Corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), dezbaterea intitulată ”Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a. După cum ne-au spus organizatorii, acțiunea marchează a 11-a săptămână de prevenire a cancerului cervical, sărbătorită la nivel european între 22 și 28 ianuarie, la inițiativa Asociației Europene pentru Cancerul Cervical. Invitații evenimentului de la universitatea suceveană sunt: doctorii Irina Badrajan, Maria Bucșineanu, Laura Coca, Aurelia Dobromir, Cătălina Zorescu, Adriana Hapenciuc, Dan Dumitrache, Cristian Irimie, Florin Haidamac și psihologul Irina Anda Babău. Vor fi acolo și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar vor veni şi femei care au învins cancerul de col uterin și care vor povesti deschis experiența lor. În cadrul evenimentului, se vor face donații pentru o bolnavă de cancer cervical cu probleme financiare. Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a fost lansată de Asociația Europeană pentru Cancerul Cervical ca o oportunitate pentru educaţia populaţiei în privinţa simptomelor, a etiologiei/factorilor de risc şi a modalităţilor de prevenire. Cancerul de col uterin reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani. România se situează în primele locuri printre țările europene în ceea ce privește mortalitatea cauzată de această maladie. Este foarte importantă depistarea precoce a cancerului de col uterin, pentru că atunci se poate vindeca. ”Educaţia populaţiei feminine, creşterea accesului şi îmbunătăţirea calităţii programelor de screening în grupul femeilor cu risc ridicat de peste 30 de ani sunt componentele cheie ale eficientizării programelor pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin”, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Sănătate Publică. La întâlnirea de la USV, sucevenii pot afla de la medici, paciente, psihologi, preoţi invitaţi la eveniment răspunsuri la diverse întrebări precum: „Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să îşi ia femeile informaţiile, ce trebuie să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Ce au de făcut atunci când află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată şi altfel decât prin intervenţie chirurgicală? Cât de important este pentru o femeie bolnavă să găsească suport în familie, la serviciu, la spital, la biserică?”. Dezbaterea va fi moderată de Adriana Dascălu Bulină şi Angela Zarojanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbaterea „Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a, la USV.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbaterea „Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei