Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2017 - Anul XXII, nr. 13 (6429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parohia Călugăreni, la ceas de sărbătoare

Părintele Daniil Horga împlineşte astăzi, 18 ianuarie, venerabila vârstă de 88 ani

Într-o lume în care asistăm la o cădere a valorilor umane şi la o contestare a moralei creştine, a nesiguranţei şi a gândirii confuze a marilor probleme din ziua de astăzi, preotul rămâne persoana care este prezentă în această viaţă confuză şi dezorientată. Reprezintă lumina cuvântului lui Dumnezeu având un rol central şi definitoriu în Biserica Ortodoxă a mântuitorului Iisus Hristos. Preotul nu vorbeşte despre sine, nu vorbeşte pentru sine, pentru a-şi crea admiratori sau orice alt scop şi interes, ci predică în numele lui Hristos, întru dreptate şi adevăr. El este cheia rezolvării nevoilor şi necazurilor ce vin asupra oamenilor, este stâlpul şi temelia bisericii, discipol şi mijlocitor al lui Dumnezeu, lui i s-a dat puterea de a lega şi a dezlega toate cele din popor, el este cel fără de care noi, oamenii, nu putem să nădăjduim şi să ajungem la dobândirea vieţii celei veşnice, la mântuirea noastră.

Din toate cele ce caracterizează în general pe creştinii ortodocşi, mai presus de toate sunt pacea şi iubirea. Această iubire o găsim în spusele mântuitorului Hristos ,,Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii”.

Nimic nu umple sufletul de desfătare decât faptul de a iubi şi de a fi iubit. Nimic nu arată mai bine vrednicia unui preot, decât dragostea şi grija faţă de semeni. Aceasta este trăsătura caracteristică a slujitorilor sfintelor altare când iubesc pe credincioşi şi nu numai, când toate problemele se rezolvă şi peste toate domneşte liniştea, pacea şi binecuvântarea.

Un preot plin de dragoste şi iubire necondiţionată este şi preacucernicul părinte Daniil Horga, care astăzi împlineşte venerabila vârstă de 88 ani. Vă iubim şi vă adorăm, vă preţuim şi vă stimăm. Îi mulţumim Tatălui Ceresc, Fiului şi Sfântului Duh că sunteţi în viaţă, iar Preasfânta, Preacurata, Slăvita şi Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoarea şi Pururea Fecioară Maria să vă aibă în pază şi să vă îndeplinească toate dorinţele iar pe noi păcătoşii şi nevrednicii să ne miluiască. Amin.

 

Mii de mulţumiri

Au trecut zeci de ani de când am avut privilegiul şi marea şansă să vă întâlnim la biserica de mir al parohiei Călugăreni, comuna Adâncata, judeţul Suceava, la Sfântul Altar, în care şi astăzi slujiţi alături de fiul dumneavoastră, părintele paroh Dimitrie Horga, care a îmbrăţişat cu aceeaşi măsură duhovnicească această cruce grea a preoţiei, una din cele şapte sfinte taine ale bisericii noastre străbune. Părinte drag, ne-aţi schimbat viaţa tuturor! Ne-am croit drum la dumneavoastră venind din această lume plini de sine, egoişti, cu dorinţe şi patimi, cu bune şi cu rele. Odată ajunşi, ne-aţi întâmpinat pe fiecare în parte cu multă dragoste, aţi cercetat şi aţi ascultat voia şi nevoia, aţi oblojit durerea şi suferinţa, aţi dat ,,medicamentul” potrivit fiecăruia dintre noi, vindecând pe cei bolnavi sufleteşte şi trupeşte.

Astfel ne-am întors acasă simţind într-un alt mod existenţa noastră pe pământ. Există mărturii şi dovezi de vindecări miraculoase ale unor boli incurabile, despre reuşite în căsătorie, în viaţă, la examene, pentru buna convieţuire şi înţelegere în familiile noastre. Chiar şi părinţii slujitori cucernici au mărturisit că la biserica din Călugăreni ajung cele mai grave cazuri şi probleme din ţară şi din străinătate. Oameni în cârje, cu probleme de auz şi vedere, de memorie, locomotorii, cu vicii şi patimi, dar mai ales cei posedaţi de duhuri necurate, toţi au găsit alinare, rezolvare şi binecuvântare de la sfinţia voastră.

Câţi recunosc aceasta? Câţi se întorc dintre cei vindecaţi, tămăduiţi, izbăviţi de duhurile cele rele să vă mulţumească? Totdeauna v-am auzit spunând că dumneavoastră sunteţi nevrednic, nu faceţi mai nimic, ci Maica Domnului face minuni cu aceşti oameni bolnavi.

E adevărat, dar şi Maica Domnului v-a ales pe dumneavoastră, încă de la o vârstă fragedă, pentru a vă încredinţa aceste daruri ale Duhului Sfânt şi a vă întări în lupta cu diavolii. Am rămas uimiţi şi pătrunşi de simplitatea dumneavoastră, de smerenia, de bunătatea, de multă-răbdarea, dar mai ales de credinţa puternică, neclintită şi statornică prin care lucraţi roada Duhului Sfânt. Toate previziunile şi pildele spuse s-au împlinit la momentul potrivit, v-aţi făcut înţeles atât pentru oamenii simpli, cât şi pentru intelectuali. De aceea mulţi vă caută, vă respectă şi vă iubesc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru ei. Vrednic apărător al credinţei strămoşeşti, luptător neobosit şi păzitor al valorilor creştin-ortodoxe în lupta cu cei care astăzi încearcă în fel şi chip să destrame şi să distrugă credinţa lăsată şi aşezată încă de acum 2000 de ani de însuşi mântuitorul Iisus Hristos: ,,Pe această piatră voi zidi biserica mea şi nici porţile iadului nu o vor birui”. Sunteţi mare povăţuitor şi îndrumător tuturor celor ce doresc să trăiască în dreapta credinţă. La ceas aniversar, vă dorim multă sănătate, pace şi linişte, zile îndelungate şi binecuvântate, alături de familie şi de toţi cei dragi. Vă rugăm să ne pomeniţi la Sfântul Altar în rugăciune, să ne aveţi în pază şi să ne aveţi veşnic alături.

Vă îmbrăţişăm cu drag, sfinte şi preacucernice părinte Daniil, vă sărutăm dreapta, să ne trăiţi întru mulţi şi fericiţi ani totdeauna acum şi pururea şi în vecii vecilor Amin.

,, Întotdeauna rugaţi-vă ca ochii voştri să vadă lumina din viaţa oamenilor,

Inima să aibă puterea de a ierta răul,

Mintea să uite ce nu a fost bine,

Iar sufletul să nu-şi piardă speranţa!”

Cu profundă recunoştinţă, familiile Mihăiesu, Știrbu, Bosancu, Onuţi şi Lucan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Daniil Horga împlineşte astăzi, 18 ianuarie, venerabila vârstă de 88 ani.
 Vizualizări articol: 14527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Părintele Daniil Horga împlineşte astăzi, 18 ianuarie, venerabila vârstă de 88 ani5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei