Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2016 - Anul XXI, nr. 277 (6390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua operaţie

Băiat din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică, ajutat de cititorii Monitorului de Suceava să ajungă la o clinică din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul în vârstă de 16 ani Alexandru Popescu, din Drăgoieşti, cu tetrapareză spastică, a fost ajutat pentru a doua oară de cititorii cotidianului Monitorul de Suceava să adune 2.000 de euro, cu care a mers, pe 21 noiembrie, la aceeaşi clinică din Chişinău, pentru o nouă operaţie. După ce anul trecut, în urma materialului „La 15 ani, un băiat din Drăgoieşti este ţintuit la pat de o boală gravă”, publicat în Monitorul de Suceava, cititorii ziarului s-au mobilizat şi au adunat cei 2.000 de euro de care avea nevoie Alexandru Popescu pentru a ajunge la o clinică de ortopedie din Chişinău, pentru operaţie, şi anul acesta oamenii s-au mobilizat şi „l-au trimis” pe Alexandru la Chişinău.

Asistentul social Jana Şutac, de la Gura Humorului, ne-a spus că „după apariţia articolului despre Alex în Monitorul de Suceava, s-au găsit oameni cu suflet care au ajutat familia cu banii necesari, iar pe data de 21 noiembrie copilul a reuşit să beneficieze de intervenţia de care avea neapărată nevoie. Alex are două săptămâni de pauză, în care să se refacă după intervenţie, iar apoi va începe recuperările. Familia le mulţumeşte tuturor celor care au făcut ca această intervenţie să fie posibilă, oameni care nu şi-au făcut cunoscută identitatea, atât din ţară, cât şi din străinătate. Mulţumim tuturor.”

Alexandru Popescu, care abia la 15 ani a făcut primii paşi, a fost diagnosticat la câteva luni după naştere cu “tetrapareză spastică fără locomoţie”. El este în atenţia Serviciului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava din luna mai, anul trecut, Echipa Mobilă de la Gura Humorului deplasându-se periodic la domiciliul copilului pentru recuperări kinetoterapeutice. Alex face parte dintr-o familie modestă, tatăl lucrează cu ziua prin sat, iar mama are salariul de asistent personal al copilului ei. Minorul are diagnosticul ECI cu tetrapareză spastică fără locomoţie, macrogloxie (conform Certificatului de handicap, primeşte zilnic tratament conform prescripţiei medicului specialist şi face recuperări săptămânale la Suceava). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băiat din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică, ajutat de cititorii Monitorului de Suceava să ajungă la o clinică din Chişinău.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băiat din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică, ajutat de cititorii Monitorului de Suceava să ajungă la o clinică din Chişinău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei