Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2016 - Anul XXI, nr. 277 (6390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Datorii neachitate

Veşti nefaste pentru angajaţii din educaţie care aşteaptă banii câştigaţi în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din învăţământ care şi-au făcut speranţe că vor primi dobânzile la lefurile tăiate de Executivul Boc nu au primit veşti bune de la şedinţa Guvernului, de rectificare bugetară, de miercuri.

Cu toate că au câştigat în instanţă aceste dobânzi, iar în acest sens au hotărâri judecătoreşti definitive, oamenii şcolii mai au de aşteptat până vor primi aceste drepturi băneşti.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „deşi marţi am fost asiguraţi că există un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care ar fi trebuit aprobată în şedinţa de lucru a Executivului pentru a rezolva şi problema plăţii dobânzilor, se pare că astăzi, pretextând lipsa de fonduri, prim-ministrul nu a consimţit ca în textul documentului amintit să se facă vreo referire la rectificarea bugetară pentru alocarea sumelor necesare plăţii dobânzilor în învăţământ”.

Tot referitor la şedinţa de miercuri, sindicaliştii au mai arătat că Guvernul României a aprobat a II-a rectificare pe anul în curs. La bugetele locale au fost alocate 1,7 miliarde de lei, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor autorităţilor administraţiei publice locale. Banii vor fi folosiţi astfel: 170 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar, 938,3 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.
”Deşi sumele par la prima vedere destul de mari, ne exprimăm rezerva că autorităţile locale vor reuşi să facă plăţi pentru hotărârile judecătoreşti chiar dacă vor manifesta bunăvoinţă”, a arătat Giani Leonte, liderul ASIS. Acesta a mai transmis că, la nivelul judeţului Suceava, va face adrese către toate consiliile locale prin care se va solicita să facă plata către cadrele didactice care dispun de sentinţe definitive.Tot în şedinţa de miercuri, sindicaliştilor li s-apromis, în termeni fermi, că săptămâna viitoare, printr-o nouă Ordonanţă de urgenţă, salariile diminuate ale contabililor şi secretarilor vor reveni la nivelul din luna iulie 2016.

Reamintim că, la nivelul judeţului Suceava, circa 7.000 de angajaţi din învăţământ aşteaptăplata dobânzilor aferente drepturilor salariale din 2008-2011, suma totală pe care oamenii şcolii trebuie să o recupereze ajungând la peste 33.300.000 de lei, asta însemnând circa 7.400.000 de euro.

 

Pichetări la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor

Sindicatele afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat, în ultima lună, sediul Ministerului Educaţiei şi al Ministerului de Finanţe,întâlnirile planificate având drept ţintă rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă salariaţii din învăţământul preuniversitar românesc.

„Din păcate, aceste întâlniri mi-au lăsat un gust amar întrucât au scos în evidenţă (oare mai era nevoie?) lipsa de interes a factorilor decizionali pentru problemele colegilor noştri şi faptul că în această perioadă sunt mult mai concentraţi pe alte subiecte. Spun acest lucru pentru că, deşi ne-a văzut încă de când a sosit la birou, domnului secretar de stat Vlad i-au trebuit 90 de minute pentru a-şi face timp pentru noi, în timp ce la Ministerul Finanţelor Publice nu s-a găsit nimeni, ministru, secretar, subsecretar de stat sau măcar vreun director, care să stea de vorbă cu noi pentru a vedea care sunt problemele pentru rezolvarea cărora eram acolo, stând în frig două ore”, a spus Giani Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veşti nefaste pentru angajaţii din educaţie care aşteaptă banii câştigaţi în instanţă.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Veşti nefaste pentru angajaţii din educaţie care aşteaptă banii câştigaţi în instanţă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei