Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2016 - Anul XXI, nr. 277 (6390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Campania „Să-l ajutăm pe Roman Istrati!” continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „Să-l ajutăm pe Roman Istrati!” continuă. Demarată marţi, 22 noiembrie, de cotidianul Monitorul de Suceava, acţiunea a avut un mare ecou în rândul sucevenilor şi nu numai. Din cele 24 de tablouri puse la vânzare pe site-ul www.monitorulsv.ro, au mai rămas nevândute trei tablouri.

Banii rezultaţi din vânzarea tablourilor vor ajunge la prof. Roman Istrati, diagnosticat anul acesta cu cancer bronho-pulmonar şi cu tromboză de venă subclavie şi jugulară dreaptă. Roman Istrati urmează tratamente de chimio şi radioterapie. Este pensionat pe caz de boală şi urmează o medicaţie costisitoare. Profesorul şi-a scos la vânzare colecţia personală de tablouri, dar şi lucrări donate de artişti plastici care au înţeles cât de mare nevoie de bani are profesorul Istrati pentru a continua tratamentul. Cotidianul Monitorului de Suceava este alături de prof. Roman Istrati şi încearcă să-l ajute să-şi vândă mai uşor tablourile. Campaniei „Să-l ajutăm pe Roman Istrati!” s-au alăturat pe parcurs şi alţi suceveni. Tânăra Diana Dimitriu, membră a asociaţiei artistice sucevene „Tonitza Art Group” (TAG), ne-a trimis ieri la redacţie (prin intermediul mamei ei, Mihaela Melinte) tabloul "Sunetul liniştii", realizat în tehnica - grafică digitală în sistem dual view (dimensiune 60/80 cm), lucrare care şi-a găsit deja un cumpărător. Persoana care a achiziţionat tabloul la preţul de 150 de euro l-a donat mai departe Galei „Top 10 Suceveni”, eveniment caritabil ce va avea loc pe 16 decembrie, la Conacul Domnesc.

 

Caritate

Lăudabil este şi gestul unei femei de afaceri din municipiul Suceava care ne-a spus că nu îl cunoaşte pe profesorul Istrati, dar care a venit joi, 24 noiembrie, la redacţia Monitorului de Suceava, pentru a dona 500 de euro, fără să ia nici un tablou.

Scriitor, publicist, activ animator cultural, prof. Roman Istrati (născut la Rădăuţi, pe 7 septembrie 1955), care recent şi-a înscris numele în „Cartea valorilor bucovinene”, este unul dintre marii risipitori de metafore din arealul bucovinean. Poet cu debut editorial fulminant (1978), fertil gânditor şi incisiv gazetar înzestrat cu umor, Roman Istrati, care sub cupola vârstei sexagenare s-a reactivat ca scriitor (a scos două cărţi în ultimii doi ani şi are în pregătire un nou volum), are acum nevoie de susţinerea noastră. Sunt momente în care oricât de dinamici suntem trebuie să ne sprijinim de umărul cuiva.

Cei interesaţi pot să vadă în continuare, pe site-ul www.monitorulsv.ro, tablourile nevândute (dimensiuni, preţ, autor) şi pot să sune la redacţia Monitorului de Suceava (0230 522 993) în vederea achiziţionării oricărei lucrări. Tablourile se află la sediul redacţiei, str. Nicolae Bălcescu, Nr. 1, Suceava. Cumpărând un tablou, putem să-l ajutăm pe profesorul Roman Istrati să-şi continue tratamentul foarte costisitor, mult peste posibilităţile lui financiare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Să-l ajutăm pe Roman Istrati!” continuă.
 Vizualizări articol: 1816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania „Să-l ajutăm pe Roman Istrati!” continuă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei