Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2016 - Anul XXI, nr. 275 (6388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Un mopedist care a condus beat şi a accidentat mortal o bătrână, trimis aproape doi ani după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Salcea l-au ridicat de la domiciliu, acum două zile, pe un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Siminicea, care a fost judecat şi condamnat definitiv pentru un accident rutier mortal pe care l-a provocat în timp ce conducea un moped. Inculpatul, Ioan Antoneac, are de executat o pedeapsă de un an, 11 luni şi 10 zile de închisoare, după ce a fost judecat şi găsit vinovat pentru comiterea a trei infracţiuni la regimul rutier, una mai gravă ca alta, care au avut ca deznodământ moartea unei bătrâne în vârstă de 86 de ani.

Accidentul cu final tragic pentru bătrâna care se deplasa cu un cadru metalic a avut loc la finele lunii martie, în 2014, pe DJ 208B, în comuna Siminicea.

Conform anchetei poliţiei, mopedistul, Ioan Antoneac, circula cu viteză şi a pierdut controlul asupra vehiculului, ajungând pe sensul opus de mers, unde a lovit-o pe bătrâna care se deplasa pe acostamentul drumului. Personalul medical ajuns la faţa locului i-a preluat pe bătrână, aflată în stare gravă, şi pe tânărul de pe moped. Ambii au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. Din păcate, femeia de 86 de ani, Maria Grigoraş, a decedat la spital câteva ore mai târziu. Tânărul care a accidentat-o a fost diagnosticat cu leziuni uşoare. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea o concentraţie de 1,12 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate ulterior şi probele biologice. Ioan Antoneac nu deţinea permis de conducere, el declarând că are un permis obţinut în străinătate, pe care însă nu l-a putut prezenta. El nu purta cască de protecţie şi conducea un moped neînregistrat. Având în vedere modificările aduse acum câţiva ani Codului Penal, inculpatul a avut exact aceeaşi răspundere penală ca şi cum ar fi condus beat şi fără permis un autoturism.

Pedeapsa de un an, 11 luni şi 10 zile a rezultat din condamnarea cea mai grea (un an şi 4 luni de închisoare pentru ucidere din culpă) plus un spor de o treime din celelalte pedepse. Sentinţa a fost stabilită de Judecătoria Suceava şi confirmată de Curtea de Apel Suceava, care s-a pronunţat definitiv pe 21 noiembrie, zi în care tânărul a şi fost ridicat de poliţişti, în baza mandatului de executare a pedepsei privative de libertate.

Ioan Antoneac a fost dus, sub escortă, la Penitenciarul Botoşani, unde îşi va executa pedeapsa privativă de libertate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mopedist care a condus beat şi a accidentat mortal o bătrână, trimis aproape doi ani după gratii.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un mopedist care a condus beat şi a accidentat mortal o bătrână, trimis aproape doi ani după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei