Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2016 - Anul XXI, nr. 275 (6388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

În stradă

Profesori suceveni au pichetat sediul Ministerului de Finanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de profesori din 13 judeţe, printre care şi Suceava, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), au pichetat ieri sediul Ministerului de Finanţe, pentru a cere oficialilor de la Bucureşti plata dobânzilor pe care angajaţii din educaţie le-au câştigat în instanţă.

La manifestare au participat angajaţi din învăţământul preuniversitar din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Suceava, Vaslui, Vrancea, Constanţa şi Bucureşti.

Cu toate că liderii sindicali au solicitat ca reprezentanţii ministerului de resort să aibă o întrevedere cu sindicatele, pentru a discuta sumele necesare plăţilor, întâlnirea nu a avut loc în condiţiile în care nici un oficial din cadrul Finanţelor nu a răspuns cererii.

Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), a arătat că „iniţial ni s-a spus că vom fi primiţi de un ministru secretar de stat, dar nu a mai venit nimeni. Nu ne pierdem speranţa, dat fiind faptul că marţi, la ora 10.00, conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a avut o întâlnire cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Laurenţiu Vlad. Acesta a transmis că există o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată mâine (n.r. astăzi) în care se prevede punerea în plată a dobânzilor. Am solicitat un draft al documentului, nu l-am primit, însă sperăm ca după trei ani de la acele sentinţe judecătoreşti să se treacă la plata datoriilor”.

Angajaţii din educaţie au câştigat în instanţă o serie de drepturi salariale, care au fost acordate eşalonat, în mai multe tranşe, iar ulterior au câştigat în instanţă şi dobânzile aferente restanţelor salariale acordate eşalonat.

 

Datorii uriaşe, de peste şapte milioane de euro doar în Suceava

Reamintim că, la nivelul judeţului Suceava, circa 7.000 de angajaţi din învăţământ aşteaptăplata dobânzilor aferente drepturilor salariale din 2008 – 2011, suma totală pe care oamenii şcolii trebuie să o recupereze ajungând la peste 33.300 de mii de lei, asta însemnând circa 7.400.000 de euro.

Pe lângă plata dobânzilor, membrii FSLI solicită şi alocarea prin rectificare bugetară a sumelor necesare pentru plata personalului din învăţământ aferente lunilor octombrie şi noiembrie, deoarece în majoritatea judeţelor s-au plătit numai sumele nete din salarii. Totodată, în unele judeţe nu au fost suficienţi bani nici pentru sumele nete aferente lunii octombrie.

De asemenea, angajaţii din învăţământ cer finalizarea proiectului legii privind salarizarea personalului bugetar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori suceveni au pichetat sediul Ministerului de Finanţe.
 Vizualizări articol: 2920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Profesori suceveni au pichetat sediul Ministerului de Finanţe3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei