Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2016 - Anul XXI, nr. 275 (6388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Noutate

Primul bistro vegan din Suceava îşi aşteaptă clienţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi suceveni propun un nou stil de viaţă, unul care prinde tot mai mult teren în toate colţurile mapamondului. Este vorba de stilul vegan, care interzice folosirea a orice fel de produs animal, iar rezultatele acestui stil de viaţă sunt scăderea riscului de infarct miocardic, de cancer de colon, de colesterol ridicat în sânge, de tensiune arterială ridicată, de cancer de prostată sau de atac de cord.

Alin Opincaru şi Oana Chirilă, oamenii care au pus bazele primului bistro vegan din Suceava, situat în centru, lângă Poștă, sunt optimişti şi cred că afacerea va prinde la oamenii din oraş, iar semnalele venite din partea clienţilor în primele zile de la deschidere au fost dintre cele mai favorabile.

„Mie îmi place foarte mult acest tip de mâncare, mă fascinează pur şi simplu. Prima experienţă de acest gen a fost în Cluj, iar apoi am observat că în Suceava nu există ceva similar. Împreună cu Alin am dorit iniţial să deschidem o chestie mică, dar până la urmă a ieşit un bistro un pic mai mare, dar foarte intim. Cred că va prinde la publicul din Suceava şi nu doar pentru că propune un stil de viaţă sănătos, ci şi pentru că e o afacere făcută cu drag. În acest bistro e numai suflet, iar şapte zile din şapte noi suntem acolo, de dimineaţă până seara”, a mărturisit Oana Chirilă.

Practic, Oana şi Alin se completează reciproc, iar fiecare se ocupă cu ceva anume. Dacă Oana este specialistă în ceaiuri şi cafele, pe Alin Opincaru timpul îl prinde mai mult pe la bucătărie. Şi asta pentru că el este ceea ce poate fi numit master chef.

O mare parte din reţetele care ajung în farfurii sunt creaţii proprii, iar de cele mai multe ori improvizaţia şi bunul-gust se dovedesc elemente de mare succes.

 

Totul a plecat dintr-o joacă

Pentru Alin Opincaru se poate spune că totul a plecat dintr-o joacă, una care între timp a căpătat alte dimensiuni.

„Am început cu sucuri de detoxifiere care sunt cure de câte trei zile, cure pe care le recomand cu mare drag clienţilor care trec pragul bistroului. Bineînţeles, aceste cure depind de greutatea persoanei, de regimul alimentar de dinainte şi de stilul de viaţă practicat. Practic, totul a plecat de la o pasiune de-a mea, iar pentru că am văzut că prietenii, cunoscuţii şi nu numai s-au arătat interesaţi am zis că merită încercat mai mult”, a povestit Alin Opincaru.

Acesta a arătat că alimentaţia vegană este una sănătoasă şi echilibrată, iar în calitate de nutriţionist susţine cu tărie că trebuie să facă parte din viaţa de zi cu zi a fiecărei persoane, cel puţin în proporţie de 30-40%.

„E posibil să apară mai repede senzaţia de foame pentru că acest gen de mâncare se digeră mai rapid. Oricum, noi nu încercăm să impunem nimănui nimic, ci doar să venim cu nişte sugestii”, a mai spus Alin Opincaru.

Iar pentru a oferi clienţilor produse de calitate, reprezentanţii bistroului vegan din Suceava se aprovizionează de la producători certificaţi. Astfel, rădăcinoasele vin de la un producător atestat din zona Fălticeni, şi tot de aici vin şi merele.

 

Ce se poate găsi la bistro vegan

Cei care trec pragul acestui bistro unic în peisajul sucevean au de unde alege mai multe sortimente, chiar dacă unele dintre ele nu sună deloc asemănător cu ceea ce sunt obişnuiţi. De exemplu, o supă cremă de mazăre cu mărar tocat, nuci şi ulei de chili se poate spune că este o exclusivitate care trebuie măcar încercată. Tot din mâna lui Alin mai ies şi alte „minunăţii”, cum ar fi curry cu broccoli şi ciuperci cu orez de țelină şi păstârnac sau chiifteluţe de quinoa cu cartofi „prăjiţi”, cartofii fiind de fapt gulii.

Ei bine, tot la acest intim bistro se mai serveşte burger raw sau ciocolată raw, grunola cu lapte de migdale ori bomboane cu marţipan.

Dacă Alin este omul pregătit să încânte cerul gurii, Oana s-a specializat pe partea de cafea şi ceai.

Recunoaşte că în bistro nu se găseşte cafea ieftină, dar calitatea este una dintre cele mai bune de pe piaţă.

„Avem aici un amestec perfect de cafea şi le dau posibilitatea clienţilor să aleagă între trei dimensiuni: mică, medie şi mare. În plus, şi-o pot prepara singuri, pentru că noi dorim ca aici să fie o adevărată familie. Pe partea de ceaiuri, în bistro vegan există 12 tipuri, din care trei sunt bio, de provenienţă japoneză, şi se beau în combinaţie cu lapte sau suc de fructe”, a arătat Oana Chirilă.

Una peste alta, Oana şi Alin îi invită pe toţi cei care doresc să pătrundă într-o atmosferă intimă şi liniştită să le calce pragul şi îi asigură pe viitorii clienţi că preţurile nu sunt un „bau-bau”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul bistro vegan din Suceava îşi aşteaptă clienţii.
 Vizualizări articol: 8164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Primul bistro vegan din Suceava îşi aşteaptă clienţii4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei