Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2016 - Anul XXI, nr. 275 (6388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Peste 50 de pietoni au traversat neregulamentar pe lângă poliţişti în civil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au demarat în această săptămână o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, ieri mai multe echipaje de poliţişti testând modul în care se traversează prin zonele aglomerate din municipiul reşedinţă de judeţ. După două ore concluzia a fost că mulţi pietoni traversează prin locuri nemarcate, chiar dacă au treceri marcate în apropiere, iar o parte au fost surprinşi în timp ce traversau pe culoarea roşie a semaforului.

Peste 50 de pietoni care au traversat neregulamentar în cele două ore au fost opriţi de poliţişti, însă ieri, în loc de amenzi, au primit pliante preventive. Acţiunea poliţiei, denumită ,,Nu trece Dincolo”, continuă până vineri, iar poliţiştii au avertizat că de astăzi vor trece şi la amenzi.

 

Foarte multe accidente grave cu pietoni

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a explicat că în primele nouă luni ale acestui an în judeţul Suceava s-au înregistrat 29 de accidente rutiere grave din cauza traversărilor neregulamentare, în timp ce alte nouă accidente au avut loc din cauză că şoferii nu le-au acordat prioritate pietonilor, pe locul marcat.

Indisciplina pietonală este a doua cauză a accidentelor grave care se produc în judeţul Suceava.

 

Reacţiile pietonilor: “E prima dată când fac asta...”, „Nu cred că mi se poate întâmpla ceva... m-am asigurat...”

Plecând de la aceste realităţi, ieri a fost demarată acţiunea de prevenire a accidentelor. Acţiunea a debutat cu momente de reculegere şi comemorare simbolică, cu o lumânare, în locuri din Suceava unde s-au înregistrat accidente mortale cu pietoni. După acest moment, 16 poliţişti de prevenire, de proximitate şi poliţişti rutieri echipaţi în uniformă sau în ţinută civilă au format echipe mixte şi s-au deplasat în zona unor intersecţii din municipiul Suceava, monitorizând şi supraveghind modul de traversare al pietonilor, dar şi comportamentul şoferilor în zona marcajelor pietonale. O parte din traversările neregulamentare au fost filmate de poliţişti.

Comisarul Epureanu a enumerat explicaţiile date de pietonii care au traversat neregulamentar: “E prima dată când fac asta...”, „Nu cred că mi se poate întâmpla ceva... m-am asigurat...”, „Bine că nu îi vedeţi pe şoferii ăştia care încalcă legea...”, „Mă grăbesc şi trecerea de pietoni e la... 50-100 de metri…”

Zonele în care s-a acţionat şi în care au fost constatate multe traversări neregulamentare au fost pe strada Petru Rareş, în faţa Pieţei Mari a municipiului Suceava, şi pe Calea Obcinilor. Pe ambele străzi există mai multe treceri de pietoni. 

Conform unui studiu realizat de Poliţia Română, fiecare a 620-a traversare neregulamentară este fatală pietonului.

 

Acţiunile au vizat şi vor viza şi şoferii

Poliţiştii au oprit la trecerile pentru pietoni şi zece şoferi care, deşi aveau în faţă persoane deja angajate în traversare pe marcajul pietonal, nu au acordat prioritate. La o acţiune de control de rutină aceştia ar fi rămas fără permise de conducere. Ieri au scăpat doar cu avertismente. 

“Şi în aceste cazuri explicaţiile au fost multiple, de la negări ale situaţiei sau ale gravităţii faptei până la asumări responsabile, dar totuşi tardive”, a declarat comisarul Epureanu.

Conform prevederilor legale, şoferii care nu acordă prioritate pietonilor rămân fără permis o lună de zile şi primesc 4-5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 125 de lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar sunt sancţionaţi cu 2-3 puncte amendă (între 250 şi 375 de lei). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de pietoni au traversat neregulamentar pe lângă poliţişti în civil.
 Vizualizări articol: 5640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 50 de pietoni au traversat neregulamentar pe lângă poliţişti în civil5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei