Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2016 - Anul XXI, nr. 272 (6385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În instanţă

Traian Andronachi îşi pierde postul de manager al Spitalului Rădăuţi la mai puţin de trei luni de la numire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de trei luni de la numirea lui Traian Andronachi în funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, instanţa de judecată a decis ca acesta să-şi piardă postul în favoarea fostului manager, Dorin Tibeică. Totul a plecat de la o acţiune înaintată de Tibeică la Tribunalul Suceava, în luna septembrie, la scurt timp după ce printr-o dispoziţie a primarului din Rădăuţi a fost eliberat din funcţie, iar în locul său a fost numit manager consilierul local de la acea vreme Traian Andronachi. Decizia de joi a Tribunalului Suceava este executorie, iar asta înseamnă că Traian Andronachi trebuie să părăsească funcţia de manager, urmând ca aceasta să fie preluată de Dorin Tibeică.

„Este o soluţie corectă şi am considerat mereu că deciziile emise de primarul Nistor Tătar nu au fost date cu respectarea legislaţiei în vigoare. S-a văzut acum că am avut dreptate”, a fost declaraţia lui Dorin Tibeică.

La rândul său, primarul Nistor Tătar a precizat că este la curent cu soluţia de la Tribunalul Suceava.

„După ce primesc motivarea voi vedea ce se întâmplă şi voi respecta hotărârea instanţei de judecată”, a menţionat primarul din Rădăuţi.

De cealaltă parte, Traian Andronachi nu a comentat în nici un fel decizia instanţei de judecată. Interesant este faptul că pentru a ocupa funcţia de manager al spitalului Andronachi şi-a depus demisia din funcţia de consilier local, iar locul său a fost luat de o altă persoană.

 

Cum s-a ajuns în această situaţie

Imediat după instalarea în funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar a cerut efectuarea unui control privind activitatea din spital. Pe data de 1 august a fost convocat Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, ocazie cu care au fost puse în discuţie două rapoarte de analiză, dar fără a se lua vreo decizie concretă.

Chiar şi aşa, pe data de 31 august primarul Nistor Tătar a emis o dispoziţie prin care îl revoca din funcţie pe Dorin Tibeică începând cu data de 1 septembrie, dată cu care la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi a fost instalat Traian Andronachi, consilier local din partea formaţiunii Uniunea pentru Rădăuţi.

Dispoziţia de revocare şi numire nu a fost semnată însă de secretarul Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, care a remarcat lipsa deciziei Consiliului de Administraţie. A urmat anularea celor două decizii, iar Dorin Tibeică a redevenit manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.

Pe 2 septembrie, la solicitarea managerului demis ilegal, a fost convocată şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, dar subiectul demiterii nu era pe ordinea de zi, aşa încât a fost dezbătut doar formal.

În cele din urmă, Dorin Tibeică a fost din nou revocat din funcţie, iar în locul său a fost numit cu titlu interimat tot Traian Andronachi.

 

Efectele secundare ale schimbării lui Dorin Tibeică din funcţia de manager

La vremea respectivă, Dorin Tibeică l-a considerat responsabil pentru toată povestea pe primarul Nistor Tătar, cu care ar fi avut un conflict mai vechi, din 2014. Rocada din funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi a avut şi efecte secundare. Imediat ce au aflat că Dorin Tibeică nu mai ocupă funcţia, întreg Consiliul Director al Spitalului Municipal Rădăuţi şi-a dat demisia.

Directorul medical Liviu Dubei, directorul financiar Rodica Lăcrimioara Gafiţescu şi directorul de îngrijiri Doina Ruşti şi-au înregistrat demisiile la secretariat, justificând că nu sunt de acord cu demisia managerului, care a dus la blocarea unor concursuri pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Andronachi îşi pierde postul de manager al Spitalului Rădăuţi la mai puţin de trei luni de la numire.
 Vizualizări articol: 6985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traian Andronachi îşi pierde postul de manager al Spitalului Rădăuţi la mai puţin de trei luni de la numire3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptie trimis de
(20 nov 2016, 15:17:27
Pentru a doua oara aceasta pacoste a spitalului Radauti este repusa in functia de catre ,,justitia independenta,, cu toate ca a fost numit politic de catre Olarean ,a dat de butoiul cu miere de la spital si se vede ca_i merge,nu mai vrea sa plece.

Din pacate suntem inca condamnati de influenta marilor rautati comise de basisti,ciolosisti,șorosi�

Avem imaginea reala a ceea ce au facut pdelisti din aceata tara minunata in care traim....!.

Au numit in functii iportante doar oameni fara nici o valoare morala sau profesionala care comit cele mai josnice abuzuri,cum apare cite cineva cu bune intentii este imediat executat.

Intre un inginer mecanic si un avocat nici nu poate fi facuta comparatie,primul a promovat oamenii pe criterii de servilism in timp ce cel de-al doilea a incercat sa promoveze competenta,asta este si raspunsul la întrebarea postata de Viorel.

Domnul inginer mecanic daca tot revine in functia de manager al spitalului macar acum pe sfirsit de mandat sa invete sa dea bunaziua personalului,sau macar sa raspunda atunci cind este salutat,nu sa intoarca capul in partea cealalta....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei