Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2016 - Anul XXI, nr. 272 (6385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Afaceri de top

Zece firme din Suceava, incluse în TOP 500 companii de succes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece firme din judeţul Suceava se găsesc în Topul Forbes 500 al celor mai puternice companii din România, conform clasamentului realizat de prestigioasa publicaţie. Situaţia este mai bună decât în clasamentul de anul trecut, când Suceava a fost reprezentată de doar şapte firme. Totuşi, nu putem să nu remarcăm că, la nivel naţional, numărul firmelor de top din Suceava reprezintă doar 2% din total. Și asta în condiţiile în care doar una se găseşte în Top 100, iar în primele 200 sunt doar două. 

Topul firmelor din Moldova este dominat de Dedeman, compania din Bacău care aparţine celor doi fraţi Pavăl cu origini în judeţul Suceava. Suceava nu are nici una din cele patru firme cu capital foarte mare din Moldova, în ordinea cifrei de afaceri (Dedeman, din Bacău, Arabesque şi Mairon, ambele din Galaţi, şi Pandora Prod, din Vrancea). Totuşi că Suceava are 10 din cele 51 de companii din Moldova prezente în Forbes 500.

 

Betty Ice SRL, inclusă în Top 100, pe poziţia 72

În Top 100 apare firma Betty Ice SRL Suceava, plasată în urma calculelor celor de la Forbes pe locul 72. Afacerea cu îngheţată a lui Vasile Armenean a raportat în 2015 o cifră de afaceri de circa 113 milioane de lei, în creştere cu 29,4% faţă de anul precedent. Cei de la Forbes au arătat că 2015 a fost cel mai profitabil an pentru firma suceveană, care a raportat un profit de 22,6 milioane de lei. Firma are un plan de extindere pe pieţe din Estul Europei, iar cei de la Forbes au amintit şi de faptul că Vasile Armenean a cumpărat, împreună cu un alt om de afaceri sucevean, Nicolae Troaşe, Complexul Gloria din Suceava. Numărul mediu de angajaţi al firmei a fost, conform Forbes, de 609 salariaţi.

De precizat că în clasamentul celor de la Capital, Betty Ice a fost plasată pe locul 128.

 

O firmă din Șcheia care a progresat foarte mult

A doua firmă pe care o găsim în topul celor de la Forbes este Prolisok SRL  Șcheia, care este bine plasată şi în Topul 300 Capital. În Topul 500 Forbes, firma Prolisok, administrată de Marinel Serdenciuc, cu domeniul de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, este plasată pe poziţia 176. Firma a avut o cifră de afaceri de 85 de milioane de lei şi un profit de 14 milioane de lei.

 

Patru firme între locurile 200 şi 300

După locul 200 încep să apară şi alte firme din Suceava. A treia în clasamentul pe Suceava este firma Marelbo, deţinută de omul de afaceri Aurel Bobu, poziţionată de cei de la Forbes pe poziţia 213. Firma cu sediul în Bivolărie-Vicovu de Sus, un nume important pe piaţa fabricării încălţămintei, este menţionată cu cifra de afaceri de 48 de milioane de lei şi un profit net de 12 milioane de lei.

Pe poziţia 222 apare firma Daily Group SRL Suceava,  administrată de Ioan Pavel, care activează în domeniul comerţului. Firma suceveană Daily Group SRL este un actor important pe plan naţional în domeniul automatelor pentru băuturi calde (cafea, ceai, espresso), snacksuri, napolitane, apă plată, apă minerală, sucuri. Conform analizei Forbs, firma are o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei şi un profit net de 8 milioane de lei.

Imediat, pe poziţia 224, apare firma rădăuţeană Olint Com SRL, administrată de Georgeta Cusiac. Firma care face comerţ în domeniul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare a raportat o cifră de afaceri de 101 milioane de lei şi un profit de 10 milioane de lei.  

Nu departe, pe poziţia 246, apare SC Tehno World SRL, cu sediul în comuna suceveană Baia. Firma desfăşoară afaceri în domeniul proiectelor de infrastructură, în producţia de ţevi din polietilenă de înaltă densitate şi polipropilenă pentru reţelele de apă, gaz, canalizare şi irigaţii.  Firma administrată de Maria Angela Amariei figurează în top cu o cifră de afaceri de 125 de milioane de lei şi un profit de 11 milioane de lei.

 

O firmă de construcţii şi una de electrocasnice, între locurile 300 şi 400

Topul Forbes continuă cu alte două firme sucevene între poziţiile 300 şi 400. Astfel, pe locul 307 apare Calcarul SA Pojorâta, afacerea lui Nicolae Troaşe, firmă specializată în construcţia de infrastructuri şi producerea de materiale de construcţii. Firma figurează în Topul celor de la Forbes cu o cifră de afaceri de 57 de milioane de lei şi un profit net de 7 milioane de lei.

Pe poziţia 342 este plasată firma omului de afaceri Dumitru Mihalescul, Marelvi Impex SRL Rădăuţi. Distribuitorul de electrocasnice se bazează pe  parteneriatul cu producătorul de aparate frigorifice Liebherr.

„Parteneriatul stabil pe care-l avem cu Liebherr încă din 2008 ne-a confirmat că succesul nu poate veni decât din colaborările între profesionişti. Acest lucru ne-a determinat să ducem această colaborare la un alt nivel, prin preluarea diviziei comerciale. În contextul extinderii acestui parteneriat, putem veni acum şi în întâmpinarea micilor şi marilor afaceri din industria alimentară, hotelieră, de cercetare şi farmaceutică din România, furnizându-le produse şi tehnică frigorifică profesională de ultimă generaţie, la cele mai înalte standarde de calitate”, le-a declarat omul de afaceri redactorilor de la Forbes.

Compania rădăuţeană acoperă întreg teritoriul ţării, aprovizionează 400 de magazine independente şi deţine parteneriate cu nume mari, precum Flanco, Dedeman Cora sau Auchan. Firma a raportat o cifră de afaceri de 190 de milioane de lei şi un profit net de 5 milioane de lei.

 

General Construct a prins la „mustaţă” topul 500

În Topul 500 au reuşit să mai pătrundă încă două firme sucevene, între poziţiile 400 şi 500.

Pe locul 430 apare cunoscuta firmă din domeniul comerţului alimentar Savcom SRL Șcheia, deţinută de omul de afaceri Daniel Ilie Savu. Firma a raportat o cifră de afaceri de 197 de milioane de lei şi un profit de 4 milioane de lei, cu un număr mediu de 188 de angajaţi.

Lista celor zece companii din Suceava incluse în Topul 500 Forbes publicat în acest an se închide cu General Construct SRL Suceava, deţinută de omul de afaceri Viorel Nuțu. Firma de construcţii a reuşit să prindă locul 500 în acest top, cu o cifră de afaceri de 132 de milioane de lei şi un profit de 5 milioane de lei. De remarcat la această firmă numărul mediu mare de angajaţi, 491.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece firme din Suceava, incluse în TOP 500 companii de succes.
 Vizualizări articol: 16437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zece firme din Suceava, incluse în TOP 500 companii de succes3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei