Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2016 - Anul XXI, nr. 272 (6385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV, pe locul 9 în Clasamentul privind integritatea academică a universităților

Duminică, 20 Noiembrie 2016 (12:57:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) ocupă locul 9 din cele 48 de poziții ale Clasamentului privind integritatea academică a universităților din România. Studiul şi ierarhizarea au fost realizate de către Societatea Academică din România, având ca parteneri Uniunea Națională a Studenților din Elveția și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Au fost evaluate universitățile publice româneşti, cu excepția celor de arte, ținând cont de transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, managementul financiar, performanța academică şi antidiscriminare, instituțiile fiind împărțite în final pe clase grupate în raport de numărul de stele acordate (de la 5 la 0).

Evaluarea a fost realizată pentru perioada 2012-2016.

În urma analizei, Universitatea „Ștefan cel Mare” a primit trei stele, în condițiile în care nici o universitate din România nu a primit numărul maxim de stele, respectiv 5.

Potrivit reprezentanților USV, „evaluarea a urmărit să cuantifice capacitatea universităților de a asigura integritatea procesului de educație. La stabilirea scorurilor finale nu s-au luat în calcul realizările comunităților academice în domeniul antidiscriminării, USV fiind cunoscută pentru mediul multicultural şi multiconfesional tolerant pe care îl asigură, precum şi pentru măsurile luate pentru confortul persoanelor provenite din medii defavorizate sau cu dizabilități. De asemenea, la capitolul meritocrație, menționăm vârsta tânără a multor conducători de doctorat şi a unor domenii doctorale. Cu toate acestea, Universitatea din Suceava s-a situat pe locuri de top la celelalte capitole evaluate, media celor cinci criterii așezând instituția noastră pe onorabilul loc nouă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, pe locul 9 în Clasamentul privind integritatea academică a universităților.
 Vizualizări articol: 2734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USV, pe locul 9 în Clasamentul privind integritatea academică a universităților5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTEGRITATE USV trimis de
(26 nov 2016, 20:43:02
Bună seara.Nu știu ce mai este acum la USV,dar când am ,,absolvit-o”eu era varză.Nu mă refer la calitatea actului științific ci la cel al personalului didactic și dotărilor.Sistemul după care am învățat eu era unul de tip arhaic de pe vremea lui Pazvanti.La fel și calitatea majorității cadrelor didactice.Pline de importanță,arogante,răzbunătoare.Un student era un nimeni în fața unui universitar.Notele se dădeau pe ochi frumoși și pe interese.Un alt fenomen întâlnit a fost nepotismul.Urmăriți gradele de rudenie ale u nor persoane de acolo și veți vedea.În același timp există o stânsă legătura între USV și ISJ.Cel puțin la modul în care se fac și se desfac posturile de inspector.În același timp cred că unii profesori sunt buni colaboratori cu unele instituții aflate în apropiere de USV.Mă întreb,la general,de ce toate(sau poate unele)centre academice nu au avut un cuvânt de spus în problema anticorupției,înainte de a da Băsescu drumul la tăvălug,pentru că,eu știu,că dacă ești inteligent,îți pui inteligența în interesul cetățenilor și nu în fața unui grup restrâns de persoane.Se aude că dacă SUA își modifică politica economică,noi intrăm în recesiune,unul din motive fiind proasta gestionare a resurselor(pe care,fie vorba între noi,nu cred că le mai avem).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei